ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΣΤΕΡΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ


ΘΕΜΑ:  
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

1. Καταδίκη για την άσκηση σωματικής βίας κατά
    του π. Ιωάννη Οικονομίδη.
2. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για την
    Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του Δήμου μας.

Κύριοι,
1. Την 19.02.2014 διοργανώθηκε από τη ΔΕΠΟΔΑΘ ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των μη αστικών στερεών αποβλήτων στην οποία μεταξύ άλλων ορίστηκε ως εισηγητής ο π. Ιωάννης Οικονομίδης.
Κατά την έναρξη της ημερίδας αγρότες της περιοχής επιτέθηκαν με ύβρεις και με άσκηση σωματικής βίας στον π. Ιωάννη Οικονομίδη, προφανώς επειδή δεν έβαλε κάτω από το χαλί τα προβλήματα ρύπανσης της περιοχής, αλλά σθεναρά, με συνέπεια και με διάρκεια αγωνίζεται για να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος και να επιταχυνθεί η αποκατάσταση της ζημιάς από την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών.
2. Για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στα όρια του Δήμου Τανάγρας έχει κατατεθεί ερώτηση την 14.02.2014, προς το ΥΠΕΚΑ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγγραφο την 18.02.2014 από ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, προς το Δήμαρχο Τανάγρας με κοινοποιήσεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ και το ΥΠΕΚΑ.
Και στις δύο περιπτώσεις επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει προηγηθεί έρευνα του υπεδάφους στους ΧΑΔΑ που πρόκειται να αποκατασταθούν, με συνέπεια να μην είναι γνωστό το είδος και η ποιότητα των αποβλήτων που θα παραμείνουν θαμμένα.Ύστερα από αυτά σας ζητάμε την άμεση, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσουμε:
1. Την καταδίκη της επίθεσης κατά του π. Ιωάννη Οικονομίδη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τους πραγματικούς υπεύθυνους για τη ρύπανση του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
2. Την υπεύθυνη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Κοινωνίας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του Δήμου μας.
Προτείνουμε να προσκληθούν εκπρόσωποι από τους:
·        Αρμόδιους φορείς του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΠΟΔΑΘ.
·        Ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
·        Πολίτες που κατέθεσαν το έγγραφο στο Δήμο μας και
·        ο π. Ιωάννης Οικονομίδης,
προκειμένου να ρίξουμε άπλετο φως στο θέμα και να αποφύγουμε το μόνιμο θάψιμο επικίνδυνων αποβλήτων που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον ήδη ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα.

Δήλεσι 25-02-2014

ΓΙΑ ΤΟ « ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
                                                                                                  ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Νόμος 8600/416/Ε103/2009 Ποιότητα και μέτρα διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης - Τα όρια που καθορίζονται από το νόμο - Ταυτότητα Υδάτων Κολύμβησης Δηλεσίου 2015