Κάλεσμα σε αγώνα να μη κλείσει καμμία μονάδα υγείας στο Δήμο Τανάγρας



Σήμερα το πρωΐ ήλθε 3μελής επιτροπή από την Περιφέρεια με εντολή να παραλάβει τις υγειονομικές υποδομές και το υλικό του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ (π. ΙΚΑ Οινοφύτων), παρά τις όποιες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη προς τονΑρχιεπίσκοπο ότι δεν θα το κλείσει.
“Έμπαίζει ακόμη και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Υπουργός...” τόνισε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ.Ευάγγελος Γεωργίου που ήλθε εκεί μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πολιτών που προσήλθαν για να εμποδίσουν την εκτέλεση της εντολής κλειδώματος του κτιρίου.
    Ο κ. Γεωργίου και το Δημοτικό Συμβούλιο υπέγραψαν έγγραφο (το οποίο στηρίζουν και οι πολίτες) απαλάσσοντας την επιτροπή της Περιφέρειας, με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη φύλαξης των κλειδιών του κτιρίου καθώς και των υποδομών και υλικών που υπάρχουν σ' αυτό.
    Την ώρα τις εξέλιξης των γεγονότων αυτών, ήλθε επείγον φαξ με το οποίο, στα πλαίσια της διαθεσιμότητα – κινητικότητας των υπαλλήλων Υγειονομικών μονάδων ΕΟΠΥΥ, τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι υπάλληλοι – γιατροί επί ένα μήνα και εν συνεχεία μετατάσσονται μετά από αίτησή τους σε άλλες οργανικές θέσεις.
    Με και από αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Γεωργίου αφού ενημέρωσε τους πολίτες τους ανακοίνωσε, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες με λεωφορεία που θα χορηγήσει ο δήμος, να μεταβούν στο Υπουργείο Υγείας για να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δεν θα αφήσουν να κλείσει καμμία μονάδα υγείας στο Δήμο Τανάγρας. “Βάζουν σε αντιπαράθεση τις κοινωνίες του Σχηματαρίου και Οινοφύτων αν θα κλείσει το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου ή ο ΕΟΠΠΥ Οινοφύτων. Καμία δεν πρέπει να κλείσει” κατέληξε ο κ. Γεωργίου.
    Οι μονάδες υγείας του Δήμου Τανάγρας εξυπηρετούν, εκτός των δημοτών, και χιλιάδες εργάτες των εργοστασίων των ΒΙΠΕ Σχηματαρίου και Οινοφύτων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής από αυτά τα εργοστάσια. Επομένως, όχι μόνο επειδή τα Οινόφυτα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Αρχιεπισκόπου, αλλά επειδή ακριβώς είναι μια πολύ βεβαρυμένη περιβαλοντικά περιοχή θα πρέπει να τύχη και ιδιαίτερης μεταχείρισης.
    Η πρόεδρος της επιτροπής της Περιφέρειας κα Αικ. Περγαντά τόνισε το γεγονός, ότι αν κλείσουν οι υφιστάμενες μονάδες υγείας, μερίδα ασθενών με ειδικά φάρμακα θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Λιβαδειά!!!
    Ναι στο νοικοκύρεμα των μονάδων υγείας, όχι στο κλείσιμο σε βάρος της υγείας των πολιτών.
    Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου με την βοήθεια της Δντριας του ΕΟΠΥΥ κας Χρ. Μαντή συντάσσει το έγγραφο ανάληψης ευθύνης των υποδομών και υλικών του κτιρίου
    Το έγγραφο με το οποίο δίνεται η εντολή για το κλείσιμο του κτιρίου
    Το έγγραφο για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων



    http://www.anparatiritis.gr/2012-03-13-17-30-31/koinonia/3319-2014-02-14-12-06-44.html

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

    ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

    Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας