Αριστούχους μαθητές βράβευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα Οινόφυτα



Τριανταπέντε αριστούχους μαθητές βράβευσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε ειδική εκδήλωση που πραγμαποιήθηκε στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.
Παρουσιάστηκε, επίσης, αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας, με παραδοσιακά τραγούδια και ύμνους. Κατά την παράδοση η μητέρα τιμάται την μέρα που η Εκκλησία τιμά την Υπαπαντή του Κυρίου. Πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, και η κοπή της Βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά.
Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, κληρικοί και λαϊκοί.
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και όλους όσοι παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, που έχει χαρακτηριστεί και γιορτή της μητέρας.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, άλλωστε, έχει αφιερώσει την εφετινή χρονιά στην οικογένεια.
Ο Μητροπολίτης Θηβών στον χαιρετισμό του, πριν ευλογήσει την Βασιλόπιτα, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως "σε μια εποχή με τόση καταχνιά στη ζωή μας είναι πολύ όμορφο που είμαστε όλοι τόσο κοντά. Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να είναι ελπιδοφόρος και να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας, το χαμόγελό μας και να εκφράσουμε την ανθρωπιά, την αγάπη και την στήριξη" ευχήθηκε, επίσης, υγεία και δύναμη σε όλες τις μητέρες, τις κάλεσε να δίνουν όλο και περισσότερα βιώματα στα παιδιά και στα εγγόνια τους και συνεχάρη τον π. Συμεών, αλλά και όλους τους συνεργάτες του Κέντρου για την αξιόλογη προσφορά τους.
Στη συνέχεια η χορωδία της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου "Ελληνορθόδοξη Παράδοση", υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη έψαλλε ύμνους της Υπαπαντής και παραδοσιακά τραγούδια για τη γιορτή της μητέρας.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Λάμπρο και τη χορωδία για την όμορφη μουσική παράσταση και τον π. Συμεών Βολιώτη, "την ψυχή του κέντρου", όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, για την διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους συνεργάτες που στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.
Αναφέρθηκε, επίσης, στο σκοπό δημιουργίας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας και κάλεσε τους πιστούς "να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο τα χαρίσματα που έχει ο καθένας. Μας πικραίνει σήμερα το γεγονός, ότι άνθρωποι που έχουν ταλέντα τα κρατάνε για τον εαυτό τους. Δεν προσφέρουν στους άλλους. Αυτό είναι μεγάλη αρρώστια κι αυτό πρέπει να θεραπεύσουμε".
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης και της παιδείας λέγοντας πως "καλούμαστε να καλλιεργούμε τις ψυχές των παιδιών. Αυτό ακριβώς κάνει το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας.
Μιλώντας για την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως "δεν κάνουμε διάκριση σε καλούς και μη καλούς μαθητές, απλώς θέλουμε να τους θυμίζουμε ότι κάποιοι είναι πλάι τους, τους σκέφτονται και θέλουν να τους βοηθήσουν. Είναι, επίσης, αφορμή να σκεφτούν όλοι οι μαθητές ότι πρέπει συνέχεια να προσπαθούν". Ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και κάλεσε τους γονείς να προσφέρουν δυνατά και γερά εφόδια.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος βράβευσε τους 35 αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ολιγόλεπτου οπτικοακουστικού υλικού προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου με φωτογραφίες της μητέρας του.
Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ιδρύθηκε το 2008 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και η έδρα του είναι στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγαση και φιλοξενία των ποιμαντικών προγραμμάτων για τα μέλη της ενορίας, η καλλιέργεια και ανάπτυξη της ορθοδόξου, πολιτιστικής και πολιτισμικής συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής, η αναζωπύρωση του λόγου και του πνεύματος, η διαφύλαξη της παραδόσεως και του πολιτισμού του γένους, αλλά και η αντιμετώπιση των διαφόρων πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτής και η καλλιέργεια κοινωνίας και αγάπης μεταξύ των εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας διαβιούντων.
Στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας πραγματοποιούνται μαθήματα σκάκι, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, κατασκευής ψηφιδωτού, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, αλλά και κατηχητικές ομάδες για τα μικρά παιδιά και νεανικές συναντήσεις για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου και λυκείου με τον π. Συμεών Βολιώτη.








ΦΩΤΟ: Χρ. Μπόνης
http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/22143-2014-02-03-00-00-43

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας