Στο φόρτε τους τα εκλογομαγειρέματα για το Δήμο Τανάγρας




Άρθρο από Ανεξάρτητο Παρατηρητή


Γράφει ο Λιβέριος Πετρίδης

Ο Μάης μας έρχεται με βήμα ταχύ και εκτός της άνοιξης μας φέρνει και τις αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, και οι «μάγειροι»- αρχηγοί των συνδυασμών, ετοιμάζουν τις συνταγές τους στα εκλογοκαζάνια τους, ώστε να μας σερβίρουν νέες συνταγές αλλά με βάση τα παλιά δοκιμασμένα υλικά που φέρνουν πελατεία...
Μέσα σ΄αυτό το προεκλογικό κλίμα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Τανάγρας - αρχηγοί των συνδυασμών, τρέχουν και δε φτάνουν να κλείσουν συνεργασίες με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Συναντήσεις, συζητήσεις, βολιδοσκοπήσεις και... υποσχέσεις στην πρώτη γραμμή. Δεν λείπουν και οι “άνφερ” υποθέσεις που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας όπως αυτή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Κουρουτού που ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28 Ιανουαρίου 2014.
Το θέμα το άνοιξε ο κ. Γιάννης Γκίνης ξεκαθαρίζοντας τη θέση του στις φήμες – όπως είπε – που τον θέλουν, αυτός και κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, να εμποδίζουν προεκλογικά το έργο της δημοτικής αρχής. “Στηρίζουμε μέχρι τέλους τη Δημοτική Αρχή” τόνισε, αναφερόμενος κατόπιν στην μικρής διάρκειας Αντιδημαρχίας του κ. Μιχάλη Κουρουτού, που ενώ για 25 ημέρες εκτελούσε πλήρως τα καθήκοντα του αντιδημάρχου, δέχεται τηλέφωνο από το Δήμαρχο  κ.Ευάγγελο Γεωργίου που τον ρώτησε με ποιον θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Ο κ. Κουρουτός του απάντησε ευθέως “...με τον Βασίλη Περγάλια”, παίρνοντας την απάντηση του κ. Γεωργίου “...τότε δεν σε κάνω αντιδήμαρχο, δεν θα σε έχω απέναντι μου...”.
Προφανώς πικραμένος ο κ. Κουρουτός στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, είπε “...δεν επεδίωξα να γίνω αντιδήμαρχος, εσείς με πήρατε τηλέφωνο και μου το προτείνατε. Είχα παράπονο το ξεπέρασα. Λυπάμαι. Εκμεταλλευτήκατε το εκλέγεσθαι.”. Ο κ. Γεωργίου απάντησε λακωνικά ότι “...είναι δικό μου θέμα, θεωρώ ότι αυτό είναι συμφέρον του Δήμου”.
Ωστόσο, για τον κ. Γεωργίου – μέντορα του κ. Περγάλια – είχε διαδοθεί ότι δεν θα κατέβει σαν υποψήφιος, κατόπιν διαδόθηκε ότι θα είναι υποψήφιος ψάχνοντας υλικό, τελευταία μάθαμε ότι δεν βγαίνουνε τα κουκιά του και θα αποσυρθεί... Τώρα πια είναι η αλήθεια θα το δούμε στο τέλος.
Οι μόνοι που ξεκαθάρισαν τη θέση τους και δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο Βασίλης Περγάλιας και ο Λάζαρος Μαυράκης. Ακούγεται, ότι θα κατέβει και ο κ. Ευ. Ξένος με το ΚΚΕ. “Παίζουν” και άλλα ονόματα, τα οποία ήταν σίγουρα, αλλά αποσύρθηκαν λόγω μη συμπλήρωσης των υλικών για τη συνταγή.
Υπάρχει πολύ ατμός και θολούρα πάνω από την κατσαρόλα που δεν αφήνει να δούμε ακόμα ξεκάθαρα τα υλικά του κάθε εκλογομάγειρα.
Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!


http://www.anparatiritis.gr/2012-03-19-06-23-48/3225-2014-01-29-12-39-49.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό