Οριστική η επιβολή διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου



Οριστική είναι η απόφαση εγκατάσταση διοδίων στο δρόμοΧαλκίδας – Σχηματαρίου, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι με βάση την σύμβαση παραχώρησης του έργου, η οποία κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 2007, και αφορά στο συνδετήριο κλάδο του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα, καθορίζεται και το θέμα των διοδίων - τελών από τους Παραχωρησιούχους.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο: « Ο Παραχωρησιούχος έχει δικαίωμα να εγκαταστήσει και λειτουργήσει μετωπικούς ή μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στην περίπτωση του τμήματος Χαλκίδας – Σχηματάρι κάνει αναφορά για μετωπικό σταθμό διοδίων και προβλέπεται η καταβολή διοδίων, το ύψος των οποίων θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης Σχηματαρίου – Χαλκίδας.»

Τέλος το Υπουργείο, εμπαίζοντας τους πολίτες της Εύβοιας, επισημαίνει τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών διαδρομών – παράδρομων, ώστε να αποφύγουν την καταβολή των νέων διοδίων! Δηλαδή να πάμε από το δρόμο –καρμανιόλα για να γλιτώσουμε τα διόδια.



http://www.egnomi.gr/article.php?id=45456&category_id=7

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ