Οριστική η επιβολή διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου



Οριστική είναι η απόφαση εγκατάσταση διοδίων στο δρόμοΧαλκίδας – Σχηματαρίου, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι με βάση την σύμβαση παραχώρησης του έργου, η οποία κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 2007, και αφορά στο συνδετήριο κλάδο του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα, καθορίζεται και το θέμα των διοδίων - τελών από τους Παραχωρησιούχους.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο: « Ο Παραχωρησιούχος έχει δικαίωμα να εγκαταστήσει και λειτουργήσει μετωπικούς ή μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στην περίπτωση του τμήματος Χαλκίδας – Σχηματάρι κάνει αναφορά για μετωπικό σταθμό διοδίων και προβλέπεται η καταβολή διοδίων, το ύψος των οποίων θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης Σχηματαρίου – Χαλκίδας.»

Τέλος το Υπουργείο, εμπαίζοντας τους πολίτες της Εύβοιας, επισημαίνει τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών διαδρομών – παράδρομων, ώστε να αποφύγουν την καταβολή των νέων διοδίων! Δηλαδή να πάμε από το δρόμο –καρμανιόλα για να γλιτώσουμε τα διόδια.



http://www.egnomi.gr/article.php?id=45456&category_id=7

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών μήκους 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού