Σύλληψη 54χρονου στον Ωρωπο για παράνομη κατοχή 3 αρχαίων αγαλματιδίων της κλασικής περιόδουΣυνελήφθη προχθές (28-12-2013) το μεσημέρι στον Ωρωπό, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 54 ετών, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για ημεδαπό, που κατέχει παράνομα αρχαία αντικείμενα, και πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην περιοχή του Ωρωπού και να τον συλλάβουν.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) μαρμάρινο αγαλματίδιο, ύψους 50 εκ., γυναικείας μορφής, σχεδόν ακέραιο (λείπουν τα άνω άκρα) με πρόσθετη βάση.
  • Δύο (2) μαρμάρινα αγαλματίδια, ύψους 43 εκ. έκαστο, που αναπαριστούν τη θεά Αφροδίτη.
Τα ανωτέρω αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και χρονολογούνται στην ύστερη κλασική περίοδο.
Τα ανωτέρω αγαλματίδια θα παραδοθούν για φύλαξη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!