Προγραμματική σύμβαση Δήμου Τανάγρας – ΥΠΕΚΑ – ΕΥΔΑΠ



Δυο έργα, μέσω ΕΣΠΑ, για την ύδρευση καθαρό νερό της περιοχής και μεταφορά νερού από την Υλίκη για την άρδευση από τους αγρότες…
Β. Γεωργίου: «Θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα συνεισφέρουν δραστικά τόσο στην περιβαλλοντική όσο και οικονομική ανάκαμψη όλης της περιοχής που καλύπτει ο Δήμος μας..» 
«Ιστορική» χαρακτήρισε την προχθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Τανάγρας Ε. Γεωργίου,   κατά την διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΥΠΕΚΑ και την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή δύο μεγάλων έργων,  με τα οποία «αναμένεται να αλλάξει η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και θα συνεισφέρει δραστικά τόσο στην περιβαλλοντική όσο και οικονομική ανάκαμψη όλης της περιοχής που καλύπτει ο Δήμος»…
Τα δυο έργα, κόστους 38.000.000 ευρώ,  τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, είχαν προαναγγελθεί και δημοσιευτεί τον Αύγουστο του 2012, όταν κλιμάκιο του Δήμου Τανάγρας, ΥΠΕΚΑ και ΕΥΔΑΠ, αποφάσισαν την κατασκευή του Κεντρικού Διϋλιστηρίου,  που θα υδρεύει με καθαρό νερό όλη την περιοχή, αλλά και το έργο που θα μεταφέρει το νερό της Υλίκης για άρδευση από τους αγρότες.
Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού και χωρίζεται σε δύο κύρια έργα:
Το «ΕΡΓΟ 1», «Αστικό Νερό» κατά τον Δήμαρχο Τανάγρας, έχει να κάνει με την ομαλή υδροδότηση αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρική μονάδας επεξεργασίας νερού, νέο δίκτυο τροφοδοτικών αγωγών από την νέα μονάδα μέχρι τις δεξαμενές των οικισμών και την κατασκευή νέων κεντρικών αγωγών διανομής πόσιμου νερού στους οικισμούς Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Οινόης, Δήλεσι, αλλά και στις βιομηχανίες περιοχής Σχηματαρίου – Οινοφύτων, έργο προϋπολογισμού 31.900.000  ευρώ.
Το ΕΡΓΟ2, «Περιβαλλοντικό νερό», κατά τον κ. Γεωργίου, έχει να κάνει  κυρίως με την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου ορίζοντα,  την αποκατάσταση δηλαδή, του υδροφόρου ορίζοντα με την προϋπόθεση  ότι δεν θα συνεχιστεί η ρύπανση από την βιομηχανική περιοχή.
Το έργο, κόστους 5.700.000 ευρώ,  περιλαμβάνει χαλύβδινο αγωγό,  μήκους 5.400 μέτρων περίπου, με θέσεις υδροληψίας ανά 300 – 500 μέτρα, για ημερήσια παροχή και θα συνδέεται με συμπληρωματικό δίκτυο για την διανομή του νερού  στις περιοχές του Αγ. Θωμά και των Οινοφύτων, με στόχο τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την σταδιακή περιβαλλοντική ανάκτησή του.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας