ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΟΣΠαρέμβαση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στο ζήτημα της αυξήσεως των διοδίων και την επιβολή νέων στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδος, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2165 σχετική επιστολή του, την οποία απέστειλε την παρελθούσα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη και αναγνώσθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδος την ίδια ημέρα.

Το περιεχόμενο της επιστολής του Σεβασμιωτάτου, έχει ως εξής:
«Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε,
Πληροφορήθηκα ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλεώς μας, θα συζητηθεί και το θέμα που αφορά τα διόδια και αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί Σας και, δια του παρόντος, να Σας γνωρίσω ότι, καθώς διεπίστωσα από την συνεχή επικοινωνία μου με Ιερείς μου και πιστούς χριστιανούς, και η Τοπική Εκκλησία είναι αντίθετη με την οποιαδήποτε αύξηση των διοδίων η την επιβολή νέων στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδος.
Η φοβερή κατάσταση φτώχειας που επικρατεί στην Πόλη και το Νομό μας, λόγω της αποβιομηχανίσεως και του κλεισίματος όλων σχεδόν των εργοστασίων και πολλών εμπορικών καταστημάτων, της μεγάλης ανεργίας και της μειώσεως μισθών, συντάξεων κ.λπ., θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρώς υπ’ όψιν και να δημιουργηθούν κίνητρα για την μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη του Τόπου. Τα αυξημένα ή τα νέα διόδια, πάντως, είναι αντικίνητρο!
Προς τούτοις, υπέρ ημών συνηγορεί και το υφιστάμενο, προβληματικό και σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικώς επικίνδυνο, οδικό δίκτυο της Νήσου, το οποίο γνωρίζω καλώς, σπιθαμή προς σπιθαμή, λόγω των συχνοτάτων περιοδειών μου στην περιφέρεια της ποιμαντικής μου ευθύνης.
Τελειώνοντας, εύχομαι να γίνει, επιτέλους, κατανοητό ότι η πλουσίως προικισμένη από το Θεό και διαχρονικά παραμελημένη από τους ανθρώπους Εύβοια, χρειάζεται περισσότερη στοργή και αγάπη και όχι άλλα δυσβάστακτα εισπρακτικά μέτρα.
Επί τούτοις διατελώ,
Μετά πατρικών ευχών, αγάπης και τιμής
Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
† ο Χαλκίδος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ»http://soropoulos.wordpress.com/2013/12/12/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%83/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας