Εκδήλωση πυρκαγιάς σε κρουαζιερόπλοιο στη Χαλκίδα



Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι σε πλοίο εντός των εγκαταστάσεων «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» προκλήθηκε πυρκαγιά.
 
Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι στο κρουαζιερόπολοιο «OCEANCOUNTESS» σημαίας Πορτογαλίας, που βρίσκεται παραβεβλημένο στο θαλάσσιο χώρο πλησίον ανωτέρω ναυπηγείου, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο ανώτερο κατάστρωμα (deck5).
 
Προς συνδρομή κατέπλευσε Ρ/Κ «ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ», το οποίο απομάκρυνε τα παραβεβλημένα πλοία και το Ρ/Κ «ΜΠΟΥΚΟΥ Λ» Ν.Χ. 24 το οποίο ξεκίνησε την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ τέσσερα (04) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας παραμένουν σε επιφυλακή.
 
Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πλοίο βρίσκονταν τρία (03) άτομα μέλη του πληρώματος ως προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι άμεσα απομακρύνθηκαν.
 
Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προληπτικά τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

video
http://www.youtube.com/watch?v=16FMTy8AG_Y

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας