Δείτε πόσα παίρνει κάθε βουλευτήςΧωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια- Διαβάστε αναλυτικό πίνακα με τις αμοιβές, τις αποζημιώσεις και τις υπόλοιπες παροχές που λαμβάνουν- Τα στοιχεία δόθηκαν με εντολή του προεδρείου της Βουλής
Αναλυτικά στοιχεία για τις βουλευτικές αποδοχές έδωσε στην δημοσιότητα η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής μετά από εντολή του προεδρείου που επιθυμεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και των διαφόρων επιδομάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως κάθε βουλευτής στο χέρι κυμαίνονται από 7644,79 ευρώ εως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική του περιφέρεια. Στα συγκεκριμένα ποσά όμως δεν έχει συμπεριληφθεί και η αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ. 75 ευρώ ανα συνεδρίαση).

Όπως προκύπτει από τον πίνακα οι βουλευτές λαμβάνουν με την μορφή μετρητών την βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, ταχυδρομική ατέλεια και έξοδα κίνησης. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και η μηνιαία αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Επίσης, η βουλευτική αποζημίωση είναι σταθερή για όλους τους βουλευτές στα 5.705,60 ευρώ το μήνα όπως σταθερή είναι και η ταχυδρομική ατέλεια στα 909,31 ευρώ. Αλλάζει το ύψος του επιδόματος οργάνωσης γραφείου και των εξόδων κίνησης ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια των δικαιούχων.

Ειδικότερα υπάρχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες:
- A Κατηγορία (Επικρατείας – Α & Β Αθηνών - Α& Β Πειραιώς - Έβρου- Ζακύνθου - Ηρακλείου - Α θεσσ/κης - Καβάλας - Κερκύρας - Κεφαλληνίας - Κοζάνης - Λέσβου - Α & Β Πειραιώς - Σάµου - Χανίων - Χίου )
- Β Κατηγορία (Αργολίδας - Αττικής - Βοιωτίας -Έυβοιας - Ηµαθίας - Κιλκίς - Κορινθίας - Λασιθίου - Ξάνθης - Ροδόπης - Πέλλης - Πιερίας - Ρεθύµνης)
- Γ Κατηγορία (Αιτωλοακαρνανίας - Αρκαδίας - Άρτας - Αχαίας - Γρεβενών - Ευρυτανίας - Ηλείας - Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων - Καρδίτσας – Καστοριάς)
- ∆ Κατηγορία (Κυκλάδες - ∆ωδεκάνησα)

Οι βουλευτές που ανήκουν στην Α κατηγορία λαμβάνουν επίδομα γραφείου 738,88 ευρώ και οι υπόλοιποι 935,88 ευρώ.

Αντίστοιχα για τα έξοδα κίνησης ισχύουν τα εξής: Α κατηγορία: 291 ευρώ, Β: 389 ευρώ, Γ 486 ευρώ και Δ 648 ευρώ

Υπο αυτά τα δεδομένα, το σύνολο των μηνιαίων βουλευτικών εισοδημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Βουλευτές:
Α κατηγορίας: 7644,79 ευρώ
Β κατηγορίας: 7939,79 ευρώ
Γ κατηγορίας: 8036,79 ευρώ
Δ κατηγορίας: 8178,79 ευρώ

Βέβαια στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές . Μετά από διαδοχικές περικοπές η συγκεκριμένη αποζημίωση έχει διαμορφωθεί σε 75 ευρώ ανα συνεδρίαση και κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 225-300 ευρώ το μήνα.

Πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές λαμβάνουν και μια σειρά άλλων υλικών παροχών όπως : η μίσθωση βουλευτικού ΙΧ (975 ευρώ), επίδομα ενοικίου (1.000 ευρώ), τηλεφωνική ατέλεια για τα πολιτικά γραφεία (917 ευρώ), ατέλεια κινητού τηλεφώνου (200 ευρώ) ενώ οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια ή δωρεάν κουπόνια για διέλευση διοδίων.

Δείτε τον σχετικό πίνακα
http://www.protothema.gr/files/1/2013/11/18/2010b.pdfhttp://permisospress.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!