Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου

 

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου
 
 
Την ίδια μέρα, Δευτέρα 25-11-2013, έχουμε την τακτική μας συνάντηση στο ΚΕΠ Σχηματαρίου, στις 20:00.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
 ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ


Εδώ και τρία χρόνια η υπόθεση της υγείας γίνεται πολυτέλεια: οι συμμετοχές στα φάρμακα για τις χρόνιες παθήσεις αυξάνονται• τα αυθεντικά φάρμακα μετά την εισαγωγή των γενοσήμων ακριβαίνουν• μπαίνουν εισιτήρια των 5 ευρώ για εξέταση στα κέντρα υγείας και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία• κόβονται επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ για πολλούς δικαιούχους, από το Γενάρη θα μπει χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Παράλληλα η κρατική περίθαλψη καταρρέει: υλικά και φάρμακα βρίσκονται διαρκώς σε έλλειψη, τα κενά σε προσωπικό μεγαλώνουν, ενώ πρόσφατα άρχισαν να κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία

 Από αυτή την τύχη δεν έχει ξεφύγει το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, (ούτε το ΙΚΑ Οινοφύτων), ωστόσο τα χειρότερα έρχονται προσεχώς. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο υγείας, το κέντρο υγείας κινδυνεύει είτε να κλείσει εντελώς, είτε να μετατραπεί σε «οικογενειακό ιατρείο». Στη δεύτερη περίπτωση, ένα μέρος του προσωπικού θα βγει σε διαθεσιμότητα, το κέντρο υγείας θα λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, και από κει και πέρα όποιος κι όποια έχoυν ανάγκη υπηρεσιών περίθαλψης θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών της πρωινής βάρδιας. Αυτή η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών, που θα πληρώνονται πια με το κεφάλι, θα ευνοεί πελατειακές σχέσεις, κι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα μπορεί να έχει στοιχειώδη περίθαλψη ενώ οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι φτωχοί εργαζόμενοι θα αφήνονται στη μοίρα τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης, ενώ ούτως ή άλλως, δεν θα μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακα για την πάθηση τους.

 Σαν πρώτο βήμα αντίδρασης, εκατοντάδες κατοίκων της περιοχής συγκεντρωθήκαμε στις 4 Νοέμβρη στο Κέντρο Υγείας. Εκεί η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝ Θήβας, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας να πάρει πίσω την εντολή που περικόπτει τις εφημερίες των γιατρών αφού αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας και συνδέεται άμεσα με τα σχέδια που επιφυλάσσουν για το Κέντρο Υγείας, έδειξε χωρίς ίχνος ντροπής το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης: την ενδιαφέρουν μόνο οι αριθμοί και όχι η υγεία μας. Πάντως το μήνυμα μας το πήρε: τα σχέδια του κράτους, θα μας βρουν απέναντι τους. Αρκεί να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις προσπάθειες μας. Αγωνιζόμαστε για:  

Ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως πρωτοορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 

Ελεύθερη είσοδο στις υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες, χωρίς εισιτήρια για εξέταση ή εισαγωγή σε νοσοκομείο και χωρίς «φακελάκια» στο ιατρικό προσωπικό.
 
Ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο σε ανασφάλιστους, να επανέλθουν στο προηγούμενο επίπεδο οι συμμετοχές στους χρόνιους πάσχοντες, έξω οι φαρμακευτικές εταιρίες από την περίθαλψη.
 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ