«Πράσινο φως» για την έξοδο της Ιρλανδίας από το ΜνημόνιοΟι «17» υποστηρίζουν πλήρως την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα σταθερότητας ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Την έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο ανακοίνωσε την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου, οι «17» υποστηρίζουν πλήρως την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα σταθερότητας, τονίζοντας πως η χώρα αυτή κατάφερε να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα και να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό το 2014.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Όλι Ρεν τόνισε πως εφήρμοσε μια εξαιρετική πολιτική και πλέον μπορεί να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό.

«Η Ιρλανδία κατάφερε να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης και με τη βοήθεια της Κομισιόν θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί περισσότερο», δήλωσε ο κ. Ρεν.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα αλλά η χώρα έχει καταφέρει να επιδείξει ένα πρόγραμμα επιτυχίας και πως η ισπανική κυβέρνηση -η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης- θα καταφέρει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως η έξοδος της Ιρλανδίας από το μνημόνιο όσο και η επιτυχής πολιτική της Ισπανίας αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι απόδειξη πως οι αδυναμίες της Ευρωζώνης μπορούν να ξεπεραστούν.

Την ικανοποίησή τους για την έξοδο της Ιρλανδίας από τα προγράμματα της τρόικας εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών από τις Βρυξέλλες καθώς ο «κελτικός τίγρης» εγκαινιάζει την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ε.Ε και κυρίως από την Ευρωζώνη. Η Ιρλανδία η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης η οποία καίτοι παρουσιάζει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιλέξει να βγει στις αγορές το αργότερο τον Φεβρουάριο του 2014 για να αποδείξει πως έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση.

«Ο μοναδικός λόγος που μπήκαμε στο μνημόνιο ήταν πως δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την οικονομία μας» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν καταρρίπτοντας τις ευρωφοβικές επισημάνσεις της αντιπολίτευσης πως η τρόικα ήταν αυτή που δημιούργησε προβλήματα στην ιρλανδική οικονομία.

Η Ιρλανδία έλαβε 65 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα, ενώ και η Ισπανία η οποία έχει χρησιμοποιήσει 41 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλιαοποίηση του τραπεζικού της συστήματος που κατέρρευσε έπειτα από τη φούσκα των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε πως δεν χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια από την Ε.Ε.

Πλέον οι μοναδικές χώρες της Ευρωζώνης που παραμένουν σε προγράμματα βοήθειας είναι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία.http://permisospress.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9086.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!