"Ο Μύλος των Ξωτικών" στα ΤρίκαλαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ 2013 - 2014»: ΝΕΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Φέτος ο «Μύλος των Ξωτικών» υποδέχεται τα σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα με ένα πλούσιο, ποιοτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμα.
Από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επίσκεψη των δεκάδων χιλιάδων μαθητών να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεα. Για την καλύτερη, πιο εύρυθμη λειτουργία του πάρκου και την άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ορίστηκε από τους διοργανωτές «διαδρομή πορείας» των σχολείων προς τα δωρεάν εργαστήρια, που κατά τις πρωινές ώρες θα λειτουργούν ως εκθεσιακά και εκπαιδευτικά κέντρα με αντίστοιχη θεματολογία.
Ο «Μύλος των Ξωτικών» στοχεύει και φέτος στο να προσφέρει στους μαθητές ένα σπάνιο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων. Στην κεντρική σκηνή του Μύλου σε ένα διαδραστικό «Εργαστήρι Πειραμάτων» – Δωρεάν για τους μαθητές - θα παρουσιαστούν μέσω εντυπωσιακών πειραμάτων, επιστημονικές έννοιες που συναντάμε σε πλήθος εφαρμογών της καθημερινής μας ζωής.
Σε κάθε μαθητή θα προσφέρονται δωρεάν πολλά μικρά συμβολικά δωράκια από τον Αϊ Βασίλη και τους βοηθούς του, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης σε κάθε γωνιά του τεράστιου εργοστασίου με την βοήθεια ξεναγού.
Επιπλέον, κάθε μέρα, καθ’ όλη την διάρκεια επισκέψεων των σχολικών μονάδων πραγματοποιείται μουσικό παιδικό πάρτι και σόου ταχυδακτυλουργικών από επαγγελματίες animateurs.
Η ομάδα ασφαλείας της διοργάνωσης γνωρίζει όλο το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων και φροντίζει κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στον χώρο. Η στάθμευση των λεωφορείων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο πάρκινγκ εκτός εκδήλωσης. Στον πάρκο θα λειτουργεί χώρος Πρώτων Βοηθειών στελεχωμένος με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.
Ήδη Σχολεία απ’ όλη τη χώρα έχουν κατακλύσει με τηλεφωνήματα το κέντρο πληροφοριών του «Μύλου των Ξωτικών» και χιλιάδες μαθητές έχουν επιβεβαιώσει την επίσκεψη τους στην μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελλάδας. 
  
Οι σχολικές μονάδες για επιπλέον ενημέρωση μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.milosxotikon.gr ενώ για να κλείσουν το ραντεβού τους, θα πρέπει να καλούν στo τηλέφωνο: 24310 74442.

Η Οργανωτική Επιτροπή,
«Ο Μύλος των Ξωτικών»

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ