Πακιστανοί έκλεβαν το εργοστάσιο που δούλευαν στα Οινόφυτα




Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν προϊόντα κλοπών και λαθραία πακέτα τσιγάρων, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής
Επιπλέον συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Θήβα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής
Κατασχέθηκαν συνολικά (431) τεμάχια ειδών καθαρισμού και
(362) λαθραία πακέτα τσιγάρων
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν προϊόντα κλοπών και λαθραία πακέτα τσιγάρων, σε διάφορα καταστήματα, αλλά και άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν, για την συμμετοχή τους σε αυτή, χθες (13-11-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 49 ετών (αρχηγικά μέλη) και μία 26χρονή γυναίκα, καθώς και μία 56χρονη υπήκοος Ρουμανίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 42χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 60χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτες καταστημάτων – mini market στη Θήβα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, εντοπίστηκαν αρχικά και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 49χρονος, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε αφαιρούσαν συστηματικά τεμάχια ειδών καθαρισμού από εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν, στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.
Στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία και τα έκρυβαν στις οικίες των δύο γυναικών συνεργών τους, στην Θήβα, προκειμένου να διαθέσουν αυτά προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα της περιοχής.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες της 59χρονης και της 26χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (53) τεμάχια ειδών καθαρισμού και (362) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.
Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την συστηματική κλοπή και απόκρυψη τεμαχίων ειδών καθαρισμού από το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και την περαιτέρω διάθεσή τους προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή της Θήβας, καθώς και την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, κυρίως σε ομοεθνείς τους.
Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο καταστήματα – mini market στη Θήβα, ιδιοκτησίας του 42χρονου και της 60χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (378) τεμάχια ειδών καθαρισμού, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και διέθεταν προς πώληση, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά – τιμολόγια.
Τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα τεμάχια ειδών καθαρισμού αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους, ενώ τα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έξι (6) συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό