Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

 


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ROMA , οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα
Επιπλέον συνελήφθησαν τρία (3) ακόμη άτομα, τα οποία προμηθεύτηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ένα από τα ανωτέρω άτομα, 30χρονος ημεδαπός ROMA , διέπραξε απόπειρα κλοπής σε οικία ημεδαπής στη Θήβα
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ένα τσεκούρι και ένα στιλέτο με υπολείμματα ηρωίνης, ένα σπαθί, ένας κόφτης μετάλλων, πλήθος κινητών τηλεφώνων κ.α.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (30-10-2013) το απόγευμα σε οικισμό αλλοδαπών ROMA στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τριμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ROMA , ηλικίας 28, 21 και 20 ετών (αδέλφια μεταξύ τους), οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Επιπλέον ο 21χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν τρία (3) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας 30χρονος ημεδαπός ROMA , ένας 72χρονος ημεδαπός και μία 35χρονη ημεδαπή ROMA , οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθεύτηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για απόπειρα κλοπής σε οικία 39χρονης ημεδαπής στη Θήβα.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκε ο 30χρονος να κινείται πεζός, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής της Θήβας και προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, παραδέχτηκε ότι πριν από λίγη ώρα είχε προμηθευτεί μικροποσότητα ηρωίνης από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ και είχε κάνει χρήση αυτής εντός του οικισμού, όπου διέμεναν οι ανωτέρω δράστες.
Άμεσα ο ανωτέρω οικισμός τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν να εξέρχονται από αυτόν ο 72χρονος και η 35χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (5,4) γραμμαρίων.
Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντός του οικισμού, όπου σε παρακείμενα παραπήγματα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Ένα τσεκούρι, μήκους τριάντα δύο (32) εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,
  • ένα σπαθί, μήκους ενενήντα (90) εκατοστών και μήκος λάμας πενήντα (50) εκατοστών,
  • ένα στιλέτο μήκους είκοσι (20) εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,
  • ένας μεταλλικός κόφτης σιδήρων,
  • το χρηματικό ποσό των (1.225) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • είκοσι οκτώ (28) κινητά τηλέφωνα, από τα οποία τα είκοσι πέντε (25) προέρχονταν ως αντίτιμα από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (4,2) γραμμαρίων,
  • ένα βιβλιάριο καταθέσεων τράπεζας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, τουλάχιστον προ τριμήνου, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συγκεκριμένα ο 28χρονος (αρχηγικό μέλος), ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία –συνεννόηση με υποψήφιους χρήστες– αγοραστές ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ο 21χρονος μαζί με τον 20χρονο, αναλάμβαναν την προμήθειά τους, έναντι χρηματικών ή άλλων αντιτίμων (συσκευές κινητών τηλεφώνων).
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έξι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ