Κατασχέθηκαν στο Δηλεσι πάνω από 2.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων



Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, στο Δήλεσι Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν πάνω από -2.000- λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (17-11-2013) και απογευματινές ώρες στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας , τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 59, 62 και 55 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, συνελήφθη αρχικά ο 59χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κούτα, η οποία περιείχε οκτώ (8) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα είχε προμηθευτεί λίγη ώρα πριν, από την οικία του 55χρονου ημεδαπού, έναντι χρηματικού ποσού.
Από τους αστυνομικούς τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία του 55χρονου, όπου κατελήφθη κατά την έξοδο του από αυτή και συνελήφθη, ο 62χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κούτα, η οποία περιείχε δέκα (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα, τα οποία είχε ομοίως προμηθευτεί, από τον 55χρονο, έναντι χρηματικού ποσού,.
Στην συνέχεια, εντοπίσθηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας του ο 55χρονος, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς στους αστυνομικούς από ισόγεια αποθήκη:
  • (2.158) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης
  • (139) συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, και
  • το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, προερχόμενο από την αγοραπωλησία των λαθραίων τσιγάρων,
τα οποία και κατασχέθηκαν.
Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, καθώς και οι συσκευασίες καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό