ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ



Μία πρωτοφανής ιστορία απόγνωσης και ανθρώπινου δράματος κρύβεται πίσω από τον δράστη της ληστείας που σημειώθηκε σε κεντρική τράπεζα των Ιωαννίνων μέρα-μεσημέρι.

Ένας άνδρας, 45 ετών, πατέρας δύο παιδιών, βουτηγμένος στα χρέη, κρατώντας με το τρεμάμενο χέρι του ένα μαχαίρι, εισήλθε στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας και απαίτησε τις εισπράξεις. Δίχως να απειλήσει κανέναν, έβαλε στις τσέπες του 11.140 ευρώ και εξήλθε ανενόχλητος. Εν συνεχεία επισκέφτηκε μία άλλη τράπεζα και κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε λογαριασμό εταιρείας.

Μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, νιώθοντας ενοχή για την πράξη του, έσπευσε να δει τη σύζυγό του που εργάζεται σε φούρνο, 150 μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Λίγες ώρες μετά άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων τον συνέλαβαν. «Ήταν ερασιτέχνης, μπήκε στην τράπεζα με ακάλυπτο το πρόσωπό του και όταν έφτασε στο ταμείο φόρεσε την κουκούλα. Ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα»

Πρόκειται για  έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Όπως εκατομμύρια πολίτες, έτσι και ο ίδιος ασφυκτιούσε από τα χρέη. Διατηρούσε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο, η κρίση τον οδήγησε στην απόφαση να βάλει λουκέτο. Δεν τα παράτησε. Προσπάθησε και εξασφάλισε μία θέση εργασίας σε κατάστημα βρεφικών και παιδικών ειδών για να βγάζει τα προς το ζην. Η σύζυγός του εργάζεται σε φούρνο και συνεισέφερε στον οικογενειακό κορβανά, ωστόσο η θηλιά γύρω από το λαιμό του έσφιγγε καθημερινά. Όπως ακριβώς συμβαίνει με εκατομμύρια πολίτες που επλήγησαν από τα Μνημόνια.

http://permisospress.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1053.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό