Στη Θήβα το ειδικό όχημα που μετρά την ασφάλεια των δρόμων


Την πόλη της Θήβας επισκέφθηκε, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, η ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας MAKE ROADS SAFE HELLAS με το ειδικά εξοπλισμένο όχημα, που μετρά και αποτυπώνει το επίπεδο ασφάλειας των ευρωπαϊκών δρόμων.

Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο τον project manager της εταιρείας κ. Ευάγγελο Μπέλλο και τους συνεργάτες του κα. Κατερίνα Κουλουριώτη και κ. Μανώλη Ανδρουλιδάκη, όπου συνομίλησαν για αρκετή ώρα, σχετικά με το έργο SENSOR, που συντονίζει η εταιρεία.

Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση  έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω της επιθεώρησης και αξιολόγησης του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου στην Ελλάδα αλλά και σε 13 ακόμα χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα, το έργο sensor, θα επιθεωρήσει 3.600 km του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, μέρος του οποίου διέρχεται από την Περιφέρεια Στερεάς.

Οι πληροφορίες που θα συλλέξουν θα αναλυθούν σε εργαστήριο. Στη συνέχεια θα καταστρωθούν αποδοτικά σχέδια επενδύσεων, τα οποία θα παρουσιασθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προωθηθούν χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Δήμαρχος σε δήλωσή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. είπε:

«Ελπίζουμε οι πληροφορίες που θα συλλέξουν οι εταίροι του έργου SENSOR από το οδικό δίκτυο της Στερεάς, να συμβάλλουν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας για να μη χάσουν άλλοι άνθρωποι τη ζωή τους στο οδόστρωμα».
http://permisospress.blogspot.ch/2013/10/blog-post_9020.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Νόμος 8600/416/Ε103/2009 Ποιότητα και μέτρα διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης - Τα όρια που καθορίζονται από το νόμο - Ταυτότητα Υδάτων Κολύμβησης Δηλεσίου 2015