«Ζητιάνους» αποκάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο Ρουμάνος Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ μέσα στη Βουλή!«Ζητάτε σαν ζητιάνοι εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος

Πρόκληση δίχως προηγούμενο από τον Ρουμάνο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος στην αίθουσα της γερουσίας της Ελληνικής Βουλής αποκάλεσε του Έλληνες πολιτικούς «ζητιάνους».

Και σαν να μην φτάνει αυτό, το ανδρείκελο που λέγεται υπουργός αγροτικής ανάπτυξης με όνομα Αθ. Τσαυτάρης, άκουγε ατάραχο να μας ξευτιλίζει ο άνθρωπος που προέρχεται από ένα λαό που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ότι πιο κοντινό στους τσιγγάνους και τους εξαθλιωμένους
του Τσαουσέσκου. 

Αναλυτικά, ο κ. Τσιόλος αποδεχόμενος την πρόσκληση των μελών της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου και της ευρωπαϊκών υποθέσεων παρέστη στην Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013. Ακούγοντας λοιπόν τις ενστάσεις αρκετών βουλευτών για τα προωθούμενα μέτρα είπε: «Τώρα μου λέτε όμως ότι δεν συμφωνούμε με την νέα ΚΑΠ. Θέλετε πάλι να έχουμε το ενιαίο μοντέλο με μια μορφή εκμετάλλευσης, μέση εκμετάλλευση, και οι υπόλοιπες θα πρέπει να είναι αντικείμενα εξαιρέσεων σαν να λέμε ότι γίνεται ανοχή για εσάς και πάντοτε να πηγαίνατε στο συμβούλιο και να ζητιανεύετε από τα άλλα κράτη μέλη που αντιπροσωπεύουν αυτό το κυρίαρχο μοντέλο. Να ζητάτε σαν ζητιάνοι εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας. Αυτό θελήσαμε να αποφύγουμε τώρα και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προσέγγιση».

Ο Επίτροπος εξήγησε ότι «Το βασικό μοντέλο ήταν μια οικογενειακή εκμετάλλευση, εμπορική εκμετάλλευση που παράγει για την αγορά, που διευρυνόταν από 10 εκτάρια σε 100 εκτάρια παρόλο που ήταν μια οικογενειακή εκμετάλλευση και όπως είπαν ορισμένοι από εσάς με ομαδοποίηση παραγωγών ή πολύ μεγάλους συνεταιρισμούς και η Ελλάδα βρισκόταν στο περιθώριο όλων αυτών και έπρεπε πάντα η Ελλάδα να ζητάει εξαιρέσεις από το κανόνα για να μπορέσει να στηρίξει τη γεωργία της» και πρόσθεσε: «Λοιπόν είπαμε μια κοινή γεωργική πολιτική επειδή έχουμε κοινό προϋπολογισμό κοινά διαχειριστικά μέτρα της αγοράς επειδή χρειάζεται διαφάνεια στην χρήση των προγραμμάτων γεωργικής ανάπτυξης, ώστε η κάθε χώρα να ξέρει τι θα κάνει και άλλη χώρα, επειδή βασιζόμαστε σε άμεσες πληρωμές που υπολογίζονται ανά εκτάριο, ανά στρέμμα επειδή είναι το μόνο στοιχείο για να πάρει κανείς ένα στοιχείο της γεωργίας που να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και αλλού και γίνεται λοιπόν υπολογισμός με βάση την παραγωγή. Εδώ ευνοούνται ορισμένα κράτη και άλλα κράτη δεν ευνοούνται.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δίπλα στον κ. Τσιόλος καθόταν ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος παρέμεινε «ασυγκίνητος» από τις ακραίες προκλήσεις.


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/10/blog-post_5658.html#ixzz2hsp2PQi7

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας