Αυθαίρετα: 300.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να μείνουνε εκτός ρύθμισης


Νέο ραντεβού με το μηχανικό τους θα έχουν 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που συμπλήρωσαν το φάκελο για τη ρύθμιση με βάση τον νόμο Παπακωνσταντίνου
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που μπήκε από χθες σε διαβούλευση όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μπαίνουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο φάκελο του ακινήτου τους “δελτίο δομικής τρωτότητας” του φέροντος οργανισμού ή μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτηρίου.
 
Βέβαια τα έγγραφα αυτά δεν είναι νέα υπόθεση, απλά 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων λόγω του ό,τι η διαδικασία μέσω του νόμου Παπακωνσταντίνου είχε παγώσει καθώς είχε κριθεί αντισυνταγματικός, δεν τα κατέθεσαν. Για την ακρίβεια μόλις 100 άτομα συμπεριέλαβαν τα δικαιολογητικά αυτά στο φάκελό τους.
 
Έτσι, σύμφωνα με το newsit, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες πρέπει να ανανεώσουν τον φάκελό τους αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης.
 
Βέβαια η εξασφάλιση του δικαιολογητικού αυτού σημαίνει νέο ραντεβού με τον μηχανικό, ο οποίος όμως θα πρέπει να πάρει αμοιβή. Νέα έξοδα δηλαδή για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
 
Το ποσό που θα χρειαστεί ο κάθε ιδιοκτήτης δεν μπορεί να καθοριστεί καθώς εξαρτάται από τον μηχανικό.
Βέβαια οι ιδιοκτήτες που πλήρωσαν “πακέτο” σε μηχανικό τη ρύθμιση ήδη απ' το νόμο Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να διεκδικήσουν συμπλήρωση του φακέλου χωρίς επιπλέον χρέωση καθώς και με τον νόμο αυτό προβλεπόταν κατάθεση δελτίου τρωτότητας ή μελέτη στατικής επάρκειας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!