Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) ένοπλες ληστείες και τρεις (3) κλοπές – απόπειρες κλοπών σε κοσμηματοπωλεία



Ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση του νόμου για τα όπλα
Ένας από τους δράστες είναι ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας , ενώ ακόμη ένας κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, αφορά κοσμήματα που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις -350 .000- ευρώ
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) ένοπλες ληστείες και τρεις (3) κλοπές – απόπειρες κλοπών σε κοσμηματοπωλεία, τις οποίες διέπραξαν μέλη οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Επιπλέον εξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές οχημάτων και δύο (2) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, που διέπραξαν μέλη της σπείρας με σκοπό την διευκόλυνση των εγκληματικών τους ενεργειών.
Σημειώνεται ότι ο 39χρονος, φερόμενος και ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να οδηγηθεί στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών, ενώ επίσης ο 24χρονος είναι ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη ανάλυση - αξιοποίηση όλων των στοιχείων που με επιμονή και μεθοδικότητα συνέλλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι τρεις δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2012 εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών και κλοπών σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, προκειμένου αφενός μεν να οργανώσουν κατάλληλα το εγκληματικό τους πλάνο σχετικά με την προσέγγιση, διαμονή και διαφυγή από το σημείο - στόχο και αφετέρου να διαπιστώσουν την συχνότητα της αστυνομικής παρουσίας στη περιοχή.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και διακριτούς ρόλους, αναλάμβαναν δράση μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ για την προσέγγιση και ασφαλή διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν οχήματα που οι ίδιοι αφαιρούσαν από περιοχές λίγες ώρες πριν την εκδήλωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν και διέφευγαν με άλλα οχήματα.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας εξιχνιάσθηκαν:
  •  Ένοπλη ληστεία που διέπραξαν την 29-06-2012 σε κοσμηματοπωλείο στην Νέα Μάκρη Αττικής,
  •  ένοπλη ληστεία που διέπραξαν την 16-07-2012 σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο στους Νέους Πόρους Πιερίας,
  •  διακεκριμένη κλοπή που διέπραξαν την 12-07-2012 σε κοσμηματοπωλείο στα Νέα Παλάτια Ωροπού Αττικής,
  •  διακεκριμένη κλοπή που διέπραξαν την 31-07-2012 σε κοσμηματοπωλείο στο Αμύνταιο Φλώρινας και
  •  απόπειρα διάπραξης κλοπής την 13-07-2012 σε κοσμηματοπωλείο στη Χαλκίδα.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει πλήθος κοσμημάτων – χρυσαφικών, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις (350.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και σε βάρος των τριών δραστών εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή – συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας