Πρωτοποριακή θεραπεία έσωσε 7χρονη από τη λευχαιμίαΗ 7χρονη Emily Whitehead πάλεψε και τελικά κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, χάρη σε μια καινοτόμο θεραπεία.
Το κορίτσι νοσηλεύτηκε πριν από 11 μήνες στη Φιλαδέλφεια και δέχτηκε μια πρωτοποριακή θεραπεία, κατά την οποία τα δικά του ανοσοποιητικά κύτταρα αναπρογραμματίστηκαν για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα.
Η νόσος πέρασε σε ύφεση και σήμερα η 7χρονη είναι καλά. Παίζει με το σκύλο της, διαβάζει, γράφει και γνωρίζει τον κόσμο.

Η περίπτωση της Emily δίνει ελπίδα για μια νέα θεραπευτική αντιμετώπιση της επιθετικής μορφής της λευχαιμίας, της οξείας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας, που θα δίνει ίσως εγκαίρως τη δυνατότητα αποφυγής της χημειοθεραπείας ή της μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Αμερικανοί ερευνητές μιλούν για μια ενθαρρυντική επιτυχία ενός νέου τύπου κυτταρικής θεραπείας που επέτρεψε να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λευχαιμίας σε αρκετούς ασθενείς, ανάμεσά τους η Emily, με τον «αναπρογραμματισμό» των δικών τους λεμφοκυττάρων Τ ώστε αυτά να στοχεύσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Apo  isotimos.beta
Δημήτρης Χερουβείμ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Νέα επιτυχία του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Δήλεσι