Συνελήφθη 49χρονος Πακιστανός, για διακίνηση ναρκωτικών και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στα Βάγια Βοιωτίας

 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατασχέθηκαν πάνω από -150- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και -1.120- πακέτα λαθραία τσιγάρα
Ο δράστης μετέφερε από περιοχή της Αττικής και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και λαθραία τσιγάρα σε ομοεθνείς του στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας
Συνελήφθη χθες (05-09-2013) το απόγευμα στα Βάγια Βοιωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας και περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τον 49χρονο στην περιοχή των Βαγίων, όπου είχε μεταβεί με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν αρχικά στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν συνολικά (1.120) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Ακολούθως σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (42) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (143,2) γραμμαρίων.
Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αεραγωγό του ταμπλό αυτού, δύο (2) ισοβαρείς συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους επτά (7) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Ιατροί & υπηρεσίες στο ΠΕΔΥ Οινοφύτων