Γρήγορο internet και στις αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας

 

«Πράσινο φως» άναψε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρόγραμμα προϋπολογισμού 161,7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη γρήγορου internet σε αγροτικές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Βοιωτία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τις τηλεπικοινωνίες και το προσεχές διάστημα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής και η προκήρυξή του.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές και η κάλυψη όλων των κενών σημείων στον ευρυζωνικό χάρτη της Ελλάδας.

Το έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προκειμένου να καλυφθούν οι αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλών ταχυτήτων ταχύτητας και η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών.

Ιδιωτικοί φορείς θα αναλάβουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αγροτικών Ευρυζωνικών Δικτύων σε τρεις γεωγραφικές ενότητες.

Η πρώτη αποτελείται από τις περιφέρειες της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και τμήμα της Ηπείρου.

Στη δεύτερη εντάσσονται οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς (πλην Βοιωτίας), Κυκλάδων και κομμάτι των Ιονίων.

Στην τρίτη ανήκουν η Βοιωτία, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
http://viotiashop.gr/cms/index.php/topika-nea/2039-grigoro-internet-kai-stis-agrotikes-perioxes-tis-voiotias?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)