Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να αφαιρέσετε ένα τσιμπούρι

 
 
 
Καλοκαίρι χωρίς βόλτες στη εξοχή και στις παραλίες δεν γίνεται. Τα παιδιά εξακολουθούν να παίζουν ανέμελα είτε στο χωριό είτε σε κάποια κατασκήνωση αφού τα σχολεία είναι ακόμη κλειστά. Προσοχή όμως τα μάτια σας δεκατέσσερα αφού τα τσιμπούρια ( κρότωνες) καραδοκούν. Γενικά τα δήγματα των τσιμπουριών θεωρούνται ανώδυνα, αλλά είναι σημαντικό να αφαιρεθούν όσο το δυνατό νωρίτερα, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως οι διάφοροι νοσογόνοι παράγοντες σπανίως μεταδίδονται εφόσον το τσιμπούρι έχει παραμείνει για λιγότερο από 24 ώρες, ενώ αντίθετα, ο κίνδυνος μετάδοσης αυξάνεται αρκετά μετά από 24 ώρες και ακόμα περισσότερο μετά από 48 ώρες.

Προτιμότερο και ασφαλέστερο πάντα είναι να αφαιρεί γιατρός το τσιμπούρι. Τις πρώτες ώρες συνήθως το τσιμπούρι παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος και μπορείτε να το απομακρύνετε μόνοι σας παρακολουθώντας το βίντεο.
Στην περίπτωση που έχει μπει βαθιά μέσα στο δέρμα (συνήθως μετά από 1-2 ημέρες παραμονής), χρειάζεται απαραιτήτως να το αφαιρέσει γιατρός, ώστε να μην μείνει κάποιο τμήματά του και προκαλέσει μόλυνση.
πως να το αφαιρέσετε
Καθαρίστε την περιοχή γύρω από το τσιμπούρι με οινόπνευμα ή ένα μαντηλάκι.
Χρησιμοποιώντας ένα αμβλύ τσιμπιδάκι ή μια κατάλληλη ιατρική λαβίδα πιάστε το τσιμπούρι όσο πιο κοντά στο δέρμα γίνεται, από το κεφάλι του τσιμπουριού και όχι από το σώμα του.
Η ανασήκωση του δέρματος της περιοχής του τσιμπίματος με τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού μπορεί να διευκολύνει στην αφαίρεση.
Τραβήξτε σιγά σιγά το τσιμπούρι. Μην κάνετε απότομες κινήσεις και μην στρέφετε τη λαβίδα για να αφαιρέσετε το τσιμπούρι, γιατί μπορεί προκαλέσουν την αποκόληση του κεφαλιού ή άλλων μερών του τσιμπουριού από το σώμα του, τα οποία και θα παραμείνουν στο δέρμα.
Αφού αφαιρεθεί το τσιμπούρι, μπορείτε να το φυλάξετε σε ένα μικρό δοχείο για εξέταση.
Η περιοχή του δήγματος θα πρέπει να εξεταστεί καλά για παραμείνοντα μέρη, τα οποία θα πρέπει και αυτά να αφαιρεθούν.
Η περιοχή καθαρίζεται στη συνέχεια με ένα αντισηπτικό διάλυμμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




http://iatropedia.com/articles/read/4790

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό