2Ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 
 
2Ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων
 
          Σας καλωσορίζουμε στον 2ο Ημιμαραθώνιο <<Αθανασάκης Ελευθέριος>> στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων. Έναν αγώνα δρόμου μαζικού λαϊκού αθλητισμού που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ), με τη βοήθεια δραστήριων συλλόγων της περιοχής.
 
          Όπως και πέρσι, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώνουμε αγώνα 21 χιλιομέτρων.
 
          Ο αγώνας ξεκινά από των άγαλμα στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων απέναντι από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου και διασχίζουμε περιμετρικά τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), θα φτάσουμε μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου, τρέχοντας στην περιοχή της Αρχαίας Τανάγρας θα φθάσουμε στο χωρίο της Σύγχρονης Τανάγρας, όπου θα δείτε και το άγαλμα προς τιμή του αεροπόρου Μπεσύρη Κωνσταντίνου, ο οποίος κάηκε μέσα στο αεροπλάνο του στην προσπάθειά του να μην πέσει μέσα στο χωρίο και προξενήσει καταστροφή. Στη συνέχεια, ακολουθώντας συνεχώς πορεία περιμετρικά του Αεροδρομίου της Τανάγρας περνάμε μπροστά από την Πύλη της 114 Π.Μ. και μετά  ακολουθώντας το βόρειο παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού θα καταλήξουμε στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου Ευάγγελος Δεπάστας, το οποίο φέρει το όνομα του Βαλκανιονίκη των 800 μέτρων Ευάγγελου Δεπάστα.
 
          Η διαδρομή έχει μικρή αλλαγή σε σχέση με τον 1ο αγώνα, ώστε οι αθλητές να καλύψουν απόσταση 21 χλμ και κάποιων μέτρων, ενώ πέρσι κάλυψαν απόσταση λίγο μικρότερη από 20 χλμ.
 
          Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 στο χώρο μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου.
 
          Για τον αγώνα υπάρχουν έξι σταθμοί εφοδιασμού των αθλητών με νερά. Στο 4,5ο χλμ ο σταθμός Κόκα Κόλα – ΕΑΒ, στο 8,5 χλμ ο σταθμός Αρχαία Τανάγρα, στο 11,7ο χλμ. ο σταθμός Τανάγρα, στο 14 χλμ ο σταθμός 114 Π.Μ. όπου θα προσφερθούν και ισοτονικά, στο 17ο χλμ. ο σταθμός Μπεσύρης Κωνσταντίνος και στο 19ο χλμ. ο σταθμός Σχηματάρι.
 
Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας: Τα πρώτα μέτρα είναι ανηφορικά τα επόμενα 5 χλμ είναι ελαφρώς κατηφορικά, από το 6 ως το 12 ελαφρώς ανηφορικά, από το 12 ως το 13 κατηφορικά, από το 13 ως το 14 χωρίς κλίση, από το 14 ως το 15,8 έντονα ανηφορικά και από το 15,8 ως τον τερματισμό σχεδόν χωρίς κλίση.
 
          Των αθλητών προπορεύεται μοτοσικλέτα και ακολουθούνται από ασθενοφόρο με γιατρό και μικρό βαν, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να εγκαταλείψει. Μεταξύ των αθλητών θα υπάρχουν εθελοντές ποδηλάτες. Γιατρός θα υπάρχει και στο Στάδιο Ευάγγελος Δεπάστας όπου και θα τερματίσουν οι αθλητές.
 
          Οι κατηγορίες είναι ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Μετάλλια θα λάβουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν.
 
          Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου Ευάγγελος Δεπάστας, στις 16:00 η ώρα και θα λάβουν τους αριθμούς συμμετοχής από τη Γραμματεία. Στις 17:00 η ώρα και οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας με λεωφορεία του Δήμου Τανάγρας.
         
 
Χορηγοί θα προσφέρουν εδέσματα και αναψυκτικά στους αθλητές των δύο αγώνων.
         
          Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 29 Αυγούστου 2013 (για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων) με τους παρακάτω τρόπους:
 
Στα τηλέφωνα:   22623 51180 – 51181 τηλ. γραφεία ΔΗ.Κ.Ε.Τ.
                             22623 51188      fax ΔΗ.Κ.Ε.Τ.
                             6945993613       Καψάλης Απόστολος
                             6978760869       Παπαϊωάννου Νίκος
6972278999       Γιαννάκης Σταύρος
Στο e-mail:          diket@tanagra.gr        
 
 
 
ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Γεννήθηκε το 1921 στην Τανάγρα Θηβών Βοιωτίας . Το Σεπτέμβριο του 1940 εισήλθε στη σχολή Αεροπορίας (τμήμα αξιωματικών ) . Μετά την κατάρευση του Ελληνικού μετώπου το 1941 έφυγε στη μέση ανατολή , όπου είχε μετασταθμεύσει και λειτουργούσε η σχολή Αεροπορίας . Τον Ιούλιο του 1942 παίρνοντας το πτυχίο του χειριστή, ονομάστηκε αρχισμηνίας και πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του μετώπου της μέσης ανατολής . Στις 23 Ιουλίου πήρε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές εναντίον Γερμανικών στόχων στην Κρήτη με αεροσκάφος Hurricane της 336ης Μοίρας Διώξεως . Παρά το γεγονός ότι μια βοηθητική δεξαμενή βενζίνης αποσπάστηκε από το αεροσκάφος κατά την απογείωση , αυτό δεν ματαίωσε , αλλά απεναντίας εκτέλεσε στο ακέραιο την αποστολή του και τελικά αναγκάστηκε να προσγειωθεί λόγω εξαντλήσεως των καυσίμων . Έπεσε όμως στην αντίληψη μιας εχθρικής περιπόλου και αμυνόμενος με το περίστροφό του βρήκε τραγικό θάνατο κοντά στα συντρίμμια του αεροπλάνου .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό