Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eύβοια:Τον τσίμπησε φίδι και πέθανε!


Βράζουν οι κάτοικοι στο Μαντούδι, ύστερα από την είδηση πως ένας 73χρονος πέθανε επειδή τον τσίμπησε φίδι. Ο άτυχος άντρας είχε πάει στο χωράφι του και ξαφνικά το φίδι τον τσίμπησε στο πόδι.

Οι πόνοι που ένοιωσε ήταν φριχτοί και αμέσως πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ύστερα από ώρες που μεταφέρθηκε εκεί, ήταν δυστυχώς αργά μιας και είχε ξεψυχήσει.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Μαντουδίου και ζητούν από το κράτος ένα πιο οργανωμένο σύστημα υγείας.

Ο άτυχος οικογενειάρχης δούλευε στα μεταλλεία και παράλληλα του άρεσε να καλλιεργεί την φύση. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έτσι η επίσκεψη στο χωράφι του αποδείχτηκε μοιραία.


Διαψεύδει ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων υγείας Πάνος Ευσταθίου ότι ο 73χρονος άνδρας από το Μαντούδι Ευβοίας έχασε τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο ή ορός για να αποθεραπευτεί. Τι λέει στο iatropedia.gr
 
“Δεν πέθανε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, όλα έγιναν κανονικά” σημειώνει στο iatropedia.gr ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου σχετικά με το θάνατο 73χρονου άνδρα από το Μαντούδι Ευβοίας ο οποίος τσιμπήθηκε από φίδι την ώρα που βρισκόταν στο χωράφι του. Συγγενείς κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο και ορός στο Κέντρο υγείας Μαντουδίου με συνέπεια ο άνδρας να χάσει τη ζωή του.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Ευσταθίου στο iatropedia.gr “ο ασθενής είχε προσέλθει στο κέντρο Υγείας προχθές με δείγμα από κάποιο φίδι. Αντιμετωπίσθηκε άμεσα με την προβλεπόμενη αγωγή και διακομίσθηκε με αντισταμινικά και κορτιζονούχα σκευάσματα άμεσα στο νοσοκομείο Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί έγινε και ο αντιοφικός ορός διότι διατηρείται συνήθως σε μεγάλες μονάδες υγείας”.
Όπως περιγράφει ο κ.Ευσταθίου: “όμως βάρυνε η κατάστασή του και έτσι διασωληνώθηκε. Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από το δηλητήριο του φιδιού και όχι από τη λανθασμένη αντιμετώπιση. Άλλωστε το δηλητήριο απεδείχθη αρκετά ισχυρό και οι υπάρχοντες οροί δεν βελτίωσαν την κατάσταση της υγείας του.”
Παρ αυτά και για κάθε ενδεχόμενο ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ έχει διατάξει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί και επισήμως ότι όλοι οι χειρισμοί έγιναν με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται.
http://permisospress.blogspot.gr/2013/07/e_12.html

iatropedia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Ιατροί & υπηρεσίες στο ΠΕΔΥ Οινοφύτων