Αυτή είναι η Μήδεια που σκότωσε το μωρό της γιατί έκλαιγε και το έβαλε στην κατάψυξη


Στο εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε η 31χρονη παιδοκτόνος από το Αλεποχώρι, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν σκότωσε το μόλις 3 μηνών παιδί της και στη συνέχεια το έβαλε στην κατάψυξη για τρεις ημέρες μέχρι να επιστρέψει ο σύζυγος της που απουσίαζε.

Οπως αναφέρει το Patrastimes κατά τη μεταφορά της στον εισαγγελέα η 31χρονη είπε στους δημοσιογράφους πως έχει μετανιώσει για την πράξη της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το κλάμα του μωρού φαίνεται πως ενοχλούσε τη μητέρα. Το χτύπησε άσχημα με τα χέρια της και το άφησε χωρίς ιατρική βοήθεια. Την επόμενη το βρέφος πέθανε. «Έκλαιγε πολύ και το χτύπησα για να ησυχάσει. Δεν ήθελα να το σκοτώσω" φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν».

Η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τον εισαγγελέα ανηλίκων, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας (16 μηνών το καθένα). Εάν δηλαδή θα παραμείνουν με τον πατέρα και την γιαγιά τους ή εαν θα τα αναλάβει κάποια κοινωνική υπηρεσία. Στη Χαλανδρίτσα βρίσκεται και η γιαγιά των παιδιών η οποία τα φρόντιζε. Η ίδια μίλησε στο dete.gr και δήλωσε πως έφυγε την περασμένη Παρασκευή (05-07-2013) από το σπίτι στο Αλεποχώρι.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωση που εξέδωσε αποκαλύπτει ότι "είχε ενημερώσει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 είχε αποστείλει ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στις αρμόδιες αρχές για..τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών της οικογένειας.

Όπως αναφέρεται και στην από 25 Σεπτεμβρίου 2012 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 253005/α.σ. κατόπιν τηλεφωνήματος στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» είχε ενημερώσει για τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών με την ένδειξη του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, ζητώντας ταυτόχρονα την τάχιστη παρέμβαση των αρχών και τη διερεύνηση της σοβαρότητας της κατάστασης για την προστασία των παιδιών, σύμφωνα και με το άρθρο 1532 επ. Α.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενήμερο ήταν και το Α.Τ. Χαλανδρίτσας, περιπολικό του οποίου τμήματος μετέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 στην οικία της οικογένειας διαπιστώνοντας πως τα παιδιά διέτρεχαν κίνδυνο.

Χθες, τα δυο παιδιά της οικογένειας εισήχθησαν σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν εντολής της Εισαγγελείας Πατρών θα φιλοξενηθούν σε σπίτι του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αίσθημα υπευθυνότητας και πρωταρχικό μέλημα την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, ενημερώνει πως υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες σε εξέλιξη που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και κινητοποίησης και πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει."Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/07/blog-post_9859.html#ixzz2YfyGyB00http://permisospress.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5352.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι