Η ελληνική οικογένεια ΔΕΝ εγκαταλείπει τα παιδιά της!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ελληνική οικογένεια ΔΕΝ εγκαταλείπει τα παιδιά της!
Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις αναφορές των τελευταίων ημερών σχετικά με την κρίση και την εγκατάλειψη ανηλίκων από τις οικογένειές τους, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βάσει των στατιστικών στοιχείων του πανελλαδικά, διευκρινίζει ότι η ελληνική οικογένεια παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ΔΕΝ εγκαταλείπει τα παιδιά της.
Μεμονωμένα περιστατικά εγκατάλειψης ανηλίκων λόγω της αδυναμίας κάλυψης βασικών τους αναγκών από τις οικογένειές τους ΔΕΝ αποτελούν φαινόμενο! Οι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες έχουν δυστυχώς «αναγκάσει» κάποιες οικογένειες να εξετάσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως πιθανή λύση για την ευημερία των παιδιών τους. Σε κάθε περίπτωση οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα πρέπει να δέχονται τη στήριξη όχι μόνο υπηρεσιών και φορέων αλλά και σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το 2012 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε ολοκληρωμένα 10.927 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης πανελλαδικά, προσφέροντας υλικά αγαθά, όπως τρόφιμα, ένδυση, υπόδηση κ.α., κοινωνική – συμβουλευτική υποστήριξη σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο και υπηρεσίες υγείας.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σεβόμενο απόλυτα το θεσμό της οικογένειας και της αξιοπρέπειάς της έχει αναπτύξει δράσεις για τη στήριξή της : Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 Στήριξη Παιδιών και των Οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης, Στήριξη Παιδιών με προβλήματα υγείας, Κοινωνική και Ψυχολογική Στήριξη Παιδιών, Προληπτική Ιατρική.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνει και πάλι παρών και με τη συμμετοχή όλων, θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικογένεια αλλά και κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», Νάταλι Καρακιουλάφη, 210-3306140, 6936-523039

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό