Ο αρχιφύλακας ήθελε ένα τζιπ και το... ιδιοποιήθηκε


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, ιδιοποιήθηκε τζιπ ιδιώτη και το κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.
Σε βάρος του 55χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κλοπής και παράβασης καθήκοντος, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διετάχθη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 55χρονος αρχιφύλακας κατελήφθη στις 27 Ιουνίου να έχει σταθμεύσει έξω από την οικία του δύο αυτοκίνητα τύπου τζιπ, ιδίου τύπου και μάρκας, από τα οποία το ένα έφερε γνήσιες πινακίδες, ενώ στο άλλο είχε τοποθετήσει πλαστές, με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας.
Όπως προέκυψε, το όχημα με τις γνήσιες πινακίδες ανήκει στην ιδιοκτησία του, ενώ το δεύτερο είναι ιδιοκτησίας ιδιώτη, ο οποίος το είχε σταθμεύσει προσωρινά στην Νίκαια Αττικής, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να τις καταθέσει στην εφορία.
Πριν από περίπου εννέα μήνες, ο αρχιφύλακας ενημέρωσε τον ιδιώτη ότι αν δεν μετακινήσει το όχημα του, τότε αυτό θα κατασχεθεί, ενώ την επόμενη ημέρα και πριν το όχημα μετακινηθεί, το αφαίρεσε, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια το χρησιμοποιούσε κανονικά, αφού πρώτα του τοποθέτησε σπλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν στις γνήσιες του δικού του (ιδίου τύπου και μάρκας). Μάλιστα, για την κίνηση του αυτοκινήτου χρησιμοποιούσε τα νόμιμα παραστατικά του δικού του οχήματος, όπως ασφαλιστήριο συμβόλαιο, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας, δελτίο Κ.Τ.Ε.O. κ.λπ.


http://www.enikos.gr/society/156412,O_arxifylakas_h8ele_ena_tzip_kai_to_i.html


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό