Σύσταση Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού ( Μήπως κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν ??? )



Ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας στο Χαλκούτσι, που αποτελούσε διακαή πόθο πολιτών, Κοινοτικών και Δημοτικών συμβουλίων όλων των προηγούμενων ετών, γίνεται πράξη μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο διαχρονικός στόχος επιτεύχθηκε και το Χαλκούτσι πλέον αποτελεί -ύστερα και από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών-, ξεχωριστή Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ωρωπού.
Με την Δημοτική Κοινότητα Χαλκουτσίου η οποία έχει περισσότερους από δύο χιλιάδες κατοίκους, πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, -σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει ο Καλλικράτης-, συνθέτοντας από την πλευρά της το αναπτυξιακό προφίλ του Δήμου μας, έχουμε συνολικά δώδεκα Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος τόνισε τα εξής:
«Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου, κάτι για το οποίο πάλεψαν από κοινού -εδώ και χρόνια- όλοι όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο μας έως και σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής όχι μόνο ως Δήμαρχος αλλά και ως κάτοικος του Χαλκουτσίου που μπορέσαμε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τη σύσταση της νέας Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας. Με γνώμονα την ορθολογικότερη προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος μας σε συνδυασμό με την απαραίτητη συνεννόηση και ευρύτερη συνεργασία όλων των δυνάμεων για τα ζητήματα που μας αφορούν, πορευόμαστε καθημερινά ως Δημοτική Αρχή με μοναδικό στόχο την πρόοδο των περιοχών μας. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να προσθέσω πως η κατάκτηση αυτή αποτελεί μια μεγάλη πρόοδο για την ανάπτυξη του Χαλκουτσίου και συνταυτίζεται απόλυτα με την αυξανόμενη πληθυσμιακή επέκταση που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες».


Αυτά γίνονται στο Χαλκούτσι οι δικοί μας αιρετοί κοιμούνται και λιάζονται

Αλλά όπως  έχουμε ξαναπεί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας