Στη φυλακή αντρόγυνο που άφησε τα σκυλιά του να πάθουν θερμοπληξία!

 

Με μια απόφαση-σταθμό στα χρονικά της Ηλείας το δικαστήριο...στον Πύργο επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ..
σε βάρος ενός αντρόγυνου, που κατηγορούνταν για βασανισμό σκύλων από θερμοπληξία και παραμέληση.

Σύμφωνα με το patrsinews.com, η δίκη των δυο κατηγορούμενων έγινε το μεσημέρι και η απόφαση της εισαγγελέως ήταν καταπέλτης. Οι δυο κατηγορούμενοι θα πάρουν το δρόμο για τη φυλακή σε μια ιστορική απόφαση αφού – τουλάχιστον για την Ηλεία - ανάλογη δεν είχε ξαναπαρθεί στο παρελθόν.

Το χρονικό της υπόθεσης Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι (30-07-2013). Οι ιδιοκτήτες των δυο σκυλιών τα άφησαν μέσα στο αυτοκίνητό τους – που ήταν παρκαρισμένο επί της οδού Μανωλοπούλου, κοντά στα ΕΛΤΑ - και επέλεξαν να πάνε σε κατάστημα για να χαλαρώσουν και φυσικά να δροσιστούν.

Δεν σκέφτηκαν καθόλου όμως τα ζώα αφού στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία ήταν μεγαλύτερη από τους 35 βαθμούς υπό σκιά που έδειχνε το θερμόμετρο εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να πάθουν θερμοπληξία και να κινδυνεύσει η ζωή τους…

Τα ζώα έγιναν αντιληπτά από αστυνομικούς - μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ Πύργου - που αντίκρισαν το ένα να είναι σε λιπόθυμη κατάσταση ενώ το άλλο είχε μεν τις αισθήσεις του, αλλά ήταν γενικά σε πολύ κακή κατάσταση, σκελετωμένο και τυφλό!





Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/07/blog-post_240.html#ixzz2aeoP1Uvy

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας