Έζησε δυο μέρες κάτω από τον ωκεανό στο αναποδογυρισμένο ρυμουλκό ''JASCON-4''


Μετά από δύο ημέρες παγιδευμένος σε παγωμένο νερό και αναπνέοντας από μια φυσαλίδα αέρα σε ένα αναποδογυρισμένο ρυμουλκό κάτω από τον ωκεανό, ο Χάρισον Οκένε ήταν σίγουρος ότι επρόκειτο να πεθάνει. Στη συνέχεια, το φως από ένα φακό διαπέρασε το σκοτάδι.
Ο 29χρονος μάγειρας του πλοίου βρισκόταν στο ρυμουλκό JASCON-4 όταν αυτό ανατράπηκε στις 26 Μαΐου στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας, κατά την επιχείρηση σταθεροποίησης ενός πετρελαιοφόρου που φόρτωνε καύσιμα σε μια πλατφόρμα της Chevron.

Από τα 12 άτομα που βρίσκονται στο σκάφους, οι δύτες ανέσυραν τα πτώματα των 10, ενώ ένα μέλος του πληρώματος δεν έχει βρεθεί.

Σαν από θαύμα, ο Οκένε επέζησε, αναπνέοντας μέσα σε μια φυσαλίδα αέρα ύψους σχεδόν ενάμιση μέτρου που είχε διαμορφωθεί μέσα στην τουαλέτα του σκάφους στην οποία κατέφυγε, ώσπου να διασωθεί από δυο νοτιοαφρικανούς δύτες.

«Ήμουν στο νερό σε απόλυτο σκοτάδι και απλά σκεφτόμουν ότι ήρθε το τέλος. Σκεφτόμουν ότι το νερό θα γέμιζε το δωμάτιο, αλλά δεν το έκανε», δήλωσε ο Οκένε..

«Ήμουν πολύ πεινασμένος κι ακόμα περισσότερο διψασμένος. Το αλμυρό νερό έγδαρε τη γλώσσα μου», είπε. Θαλασσινό νερό πήρε στο στόμα του, αλλά δεν είχε τίποτα να φάει ή να πιει όλη τη δοκιμασία του.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών μήκους 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού