Εξαρθρώθηκε σπείρα ανήλικων τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας



Συνελήφθησαν συνολικά τρία (3) μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο (2), επίσης ανήλικοι, συνεργοί τους
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (17) κλοπές δικύκλων που διέπραξαν τα μέλη της από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σπείρα ανήλικων ημεδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Συνελήφθησαν, χθες (14-06-2013) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, συνολικά τρία (3) μέλη της σπείρας.
Πρόκειται για νεαρούς ημεδαπούς, ηλικίας 15, 14 και 15 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κλοπής τροχοφόρου.
Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν ένας ημεδαπός συνομήλικός τους για συμμετοχή στις κλοπές των δικύκλων και ένας ακόμη 13χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής. Οι ανωτέρω δύο δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 13:00΄ το μεσημέρι, οι τρεις συλληφθέντες αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, που ήταν σταθμευμένη έξω από την οικία του στη Χαλκίδα και επιβαίνοντας σε αυτή τράπηκαν σε φυγή.
Στην προσπάθειά τους όμως να απομακρυνθούν με ταχύτητα, ο ένας από τους δύο 15χρονους ανατράπηκε από την μοτοσικλέτα, χωρίς να τραυματιστεί και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., που είχαν προστρέξει στη περιοχή, έχοντας ενημερωθεί για το περιστατικό.
Παράλληλα οι δύο συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας την μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της έχοντας υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές .
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανωτέρω δραστών, οι οποίοι μετά από διαδοχικές έρευνες στις οικίες τους, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
Όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή έρευνα, ο ένας από τους δύο 15χρονους συλληφθέντες, μαζί με τον 14χρονο και έναν ακόμη συνομήλικο συνεργό τους, που ταυτοποιήθηκε, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη από κοινού ή/και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κλοπών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων από διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.
Στη ανωτέρω σπείρα συμμετείχε και ο δεύτερος 15χρονος συλληφθείς από την Ομάδα ΔΙ. ΑΣ., κατά την χθεσινή κλοπή της δίκυκλης μοτοσικλέτας. Όπως επίσης εξακριβώθηκε κάποια από τα κλεμμένα δίκυκλα τα πωλούσαν, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών, στον 13χρονο συνεργό τους, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.
Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν από την 05-03-2013 έως και χθες τουλάχιστον δεκαεπτά (17) κλοπές δικύκλων, από τα οποία τα δεκατρία (13) έχουν ήδη βρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.
Παράλληλα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες που διενεργήθηκαν σε εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους στην περιοχή της Κανύθου Χαλκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εξαρτήματα που ανήκουν σε ορισμένα από τα κλεμμένα δίκυκλα.
Τις έρευνες και προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την Δευτέρα (17-06-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας