Αποχαιρέτησαν τα θρανία και καλωσόρισαν το καλοκαίρι!


ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Δηλεσίου “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, αποχαιρέτησαν τα μαθήματα και παιχνίδια και καλωσόρισαν το καλοκαίρι με θεατρικές παραστάσεις, χορούς και τραγούδια.

Παιδικός Σταθμός Δηλεσίου “Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”
 
Μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη 12 Ιουνίου, η 1η γιορτή με θεατρικά σκετσάκια από τα παιδιά του παιδικού σταθμού.
Παρά το μικρό της ηλικίας τους, αποδείχθηκαν μεγάλοι καλλιτέχνες τα αγόρια και κορίτσια του παιδικού σταθμού “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” που έφτιαξε και εγκαινίασε πριν λίγους μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Δήλεσι. Στην 1η αυτή γιορτή, αποχαιρέτησαν μαζί με τις δασκάλες και τους γονείς τους, τα θρανία γιαι να υποδεχτούν το καλοκαίρι.
Πραγματικά ήταν απολαυστικά τα παιδιά με την αυθορμητισμό και την αθωότητα που τα διακρίνει λόγω ηλικίας. Τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν μαζί με τους γονείς τους που υπερήφανοι τα βιντεοσκοπούσαν.
Η διευθύντρια του παιδικού σταθμού κα Μάρθα Καλκανδή στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το έργο του καθώς και τους χορηγούς για τη βοήθεια τους. Η λειτουργία του παιδικού σταθμού που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 27 παιδιά βασίζεται στην “Αποστολή”.
Στο τέλος της γιορτής παρατέθηκε μικρή δεξίωση.


Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου
 
Δεν πτοήθηκαν από το ψιλόβροχο...
Η έλλειψη λειτουργικών χώρων στο Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου με τα πλέον των 200 παιδιών είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι, ότι οι δάσκαλοι τους κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους. Το καινούργιο σχολείο παραμένει στα χαρτιά σε αναζήτηση χρηματοδότησης.
Ο αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς και το καλωσόρισμα της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με τα θεατρικά σκετς και παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν τα παιδιά, υπό την απειλή καταιγίδας αφού λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου, η εκδήλωση έπρεπε να γίνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Τελικά, το διακοπτόμενο ψιλόβροχο δεν πτόησε τα παιδιά που θαρραλέα έπαιξαν το ρόλο τους μέχρι τέλους, ενώ οι περισσότεροι γονείς έτρεξαν να προφυλαχθούν κάτω από υπόστεγα.


 
 
Καλό καλοκαίρι!
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας