Προσπάθησαν να κλέψουν τα κάγκελα της υψηλής γέφυρας Χαλκίδας


Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί στην Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και απόπειρα κλοπής.

Οι δράστες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να βάφουν, με κόκκινο χρώμα, τα κάγκελα από τα εσωτερικά κιγκλιδώματα της γέφυρας.
 
Όπως προέκυψε, ο σκοπός που προέβησαν στην πράξη τους αυτή, ήταν να επανέλθουν οι ίδιοι ή συνεργοί τους σε μεταγενέστερο χρόνο και να αφαιρέσουν τα κάγκελα που είχαν σημαδέψει - μαρκάρει.
Συνελήφθησαν, προχθές (03-06-2013) το απόγευμα στην Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 56, 32, 31, 29, 24 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, προχθές περίπου στις 18:10΄ το απόγευμα, οι ανωτέρω δράστες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να βάφουν, με κόκκινο χρώμα, τα κάγκελα από τα εσωτερικά κιγκλιδώματα της γέφυρας.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) πλαστικά και δύο (2) μεταλλικά δοχεία, που περιείχαν (5,75) κιλά μπογιάς κόκκινου χρώματος, καθώς και έξι (6) πινέλα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο σκοπός που προέβησαν οι έξι συλληφθέντες στην πράξη τους αυτή, ήταν να επανέλθουν οι ίδιοι ή συνεργοί τους σε μεταγενέστερο χρόνο και να αφαιρέσουν τα μεταλλικά τμήματα της γέφυρας (κάγκελα) που είχαν σημαδέψει - μαρκάρει.
 
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας