Αναστέλλεται η είσπραξη του τέλους υπέρ ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ


Την αναστολή του εισπραττόμενου μέσω ΔΕΗ τέλους υπέρ της ΕΡΤ προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου.

Η νέα κοινή υπουργική απόφαση τροποποιεί το άρθρο 5 της αντίστοιχης υπ' αριθμ. οικ. 02/11.6.2013 ως εξής:
Αρθρο 5
         Ανταποδοτικό τέλος
Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.»
 Ακόμη, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση προστίθεται εδάφιο στο άρθρο 4Α που αφορά στην ειδική διαχείριση του μεταβιβαζόμενου ενεργητικού και παθητικού ως εξής:
«Ειδικότερα τα δικαιώματά της, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της παρούσας, καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν:

α) την μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. έως τη σύσταση νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και

β) τις συχνότητες της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που παραμένουν ενεργές μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ασκούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ