Πως δημόσια νοσοκομεία εκβιάζουν φτωχούς γονείς - Συγκλονιστική καταγγελία 
Γονείς παίρνουν τα νεογέννητα παιδιά τους και φεύγουν νύχτα από τα δημόσιανοσοκομεία γιατί διευθυντές μαιευτικών κλινικών τους λενε πως..εάν δεν πληρώσουν τανοσήλεια για τον τοκετό δε θα πάρουν πιστοποιητικό γέννησης. Τη συγκλονιστικήκαταγγελία κάνει o πρόεδρος της οργάνωσης "Γιατροί του κόσμου".

Δεν υπάρχει σπουδαιότερη στιγμή στη ζωή μια γυναίκας και στη ζωή ενός ζευγαριού από τη γέννηση ενός παιδιού.

Ωστόσο το θαύμα του να φέρνεις μια ζωή στον κόσμο μετατρέπουν συχνά σε "εφιάλτη" αστάθμητοι παράγοντες όπως η έλλειψη χρημάτων και η αναλγησία που δείχνουν κάποιοι διευθυντές μαιευτικών κλινικών απέναντι σε φτωχούς γονείς.

Οπως καταγγέλει ο πρόεδρος της οργάνωσης "Γιατροί του κόσμου", Νικήτας Κανάκης "πολλές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν στα δημόσια μαιευτήρια τα νοσηλεία που κυμαίνονται απο 700 ευρω για ενα φυσιολογικό τοκετό εώς και 1400 ευρω για καισαρική.

Αυτό έχει σαν συνέπεια πολλα δημόσια νοσοκομεία να μην τους δίνουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη δήλωση των παιδιών στο ληξιαρχειο αν δεν τους εξοφλήσουν . Έτσι πολλές οικογένειες είτε παίρνουν το παιδι νυχτα στα κρυφά και φεύγουν, είτε το αφήνουν αδήλωτο, μετατρέποντας το σε φάντασμα".

Οι συνέπειες μια τέτοιας πράξης είναι πολλές και σημαντικές εξηγεί ο κύριος Κανάκης. "Από το να μη μπορεί ένα παιδι να βαφτιστεί, να γραφτεί στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο. Το εφιαλτικότερο σενάριο βέβαια για ένα τέτοιο παιδί- φάντασμα είναι να πέσει θύμα εμπορίου βρεφών αφού στην ουσία δεν υπάρχει για το κράτος".


 
Αυτό που ζητούν οι "Γιατροί του κόσμου" είναι το αυτονόητο, δηλαδή να μπορούν οι έγκυες γυναίκες να γεννήσουν με ασφάλεια το μωρό τους ακόμη και αν δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί οτι για να εκδώσει κάποιος άνεργος βιβλιάριο απορίας πρέπει μα μην εχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, πόρους και οφειλές προς το Δημόσιο.http://www.zoomblog.org/2013/06/blog-post_5012.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvETeF+%28ZooM+BloG%29

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας