Η παχυσαρκία κληρονομείτε... στα εγγόνια !

Η παχυσαρκία καθώς και τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτήν, όπως για παράδειγμα ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις δεν κληρονομούνται απευθείας στα παιδιά μας αλλά... στα εγγόνια μας !

Αυτό τουλάχιστον είναι το πόρισμα μιας καινούριας μελέτης από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Οι  επιστήμονες λένε ότι σύμφωνα με την έρευνα τους, που έγινε πάνω σε παχύσαρκα θηλυκά ποντίκια,   τα παιδιά παχύσαρκων μητέρων συχνά δεν εμφανίζουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, κάτι που όμως δεν ισχύει και με τα εγγόνια, τα οποία έχουν μεγάλη πιθανότητα να κληρονομήσουν τελικά τις σχετιζόμενες με την παχυσαρκία παθήσεις.

Αν και ο λόγος που συμβαίνει αυτό παραμένει ακόμα άγνωστος, οι ειδικοί από το Εδιμβούργο πιστεύουν ότι σχετίζεται με διαφορές που σημειώνονται στην πρόσληψη μητρικού βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης ή με διάφορες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Δρ Amanda Drake, Ανώτερος Κλινικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έκανε το εξής σχόλιο:

" Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε ότι η ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας που σημειώνεται σε όλο το κόσμο, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις μελλοντικές γενεές. Χρειάζεται να γίνουν πολλές ακόμα έρευνες που θα λάβουν υπόψιν γενετικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς ακόμα και πολιτιστικούς παράγοντες ώστε να μπορέσουμε να τη καταπολεμήσουμε!"

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας