Τραγωδία στον Ωρωπό - Ανατροπή τεθωρακισμένου νεκρός ο 20χρονος πεζοναύτης Στάθης Κρόκος




Ένας στρατιώτης έχασε νωρίς το πρωί τη ζωή του από την ανατροπή άρματος μάχης στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο.

Δυστυχώς είναι νεκρός ο στρατιώτης οδηγός του Μ 113 Στάθης Κρόκος που ανετράπη έξω από τον Ωρωπό.

Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών και πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού για μπει σε αρματαγωγό και να συμμετάσχει στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πως το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε.
Στο μοιραίο τεθωρακισμένο βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.



Σύμφωνα με το ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 20χρονου Στάθη, ο πατέρας του Κυριάκος και η μητέρα του Νάνσυ. Ενημερώθηκαν από τον διοικητή του νεαρού φαντάρου για το γεγονός που βυθισε στη θλίψη τις Ενοπλες Δυνάμεις και κλήθηκαν στο 401 για να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit η χαροκαμένη μάνα του άτυχου πεζοναύτη, Νάνσυ Κρόκου "από το Υπουργείο δε μας έχουν ενημερώσει. Μόνο ο διοικητής του παιδιού μας ενημέρωσε οτι έγινε ατύχημα. Οδηγούσε το άρμα, ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε σε ένα χαντάκι. Το παιδί μου ήταν φαντάρος και είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο, τώρα τον Αυγουστο θα απολυόταν".
Με σπασμένη φωνή είπε μια τελευταία κουβέντα πριν κλείσει το τηλέφωνο "έστειλα το παιδί μου φαντάρο και μου το έφεραν στο νεκροκρέββατο".

Η γειτονιά του νεαρού Στάθη στο Αλιβέρι έχει βυθιστεί στη θλίψη. Ο 20χρονος ήταν ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Κρόκου. Ο 16χρονος αδελφός του και η 9χρονη αδελφή του ακομη δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που έχει συμβεί.

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας