Μανώλης Σφακιανάκης σε ανηλίκους: Οι τρεις βασικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Facebook


Για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Facebook τόσο για τους ανήλικους, όσο και για τους ενήλικους χρήστες του μίλησε ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης,καλώντας σε εγρήγορση όλη την κοινωνία.
Ο κ. Σφακιανάκης με αφορμή το περιστατικό με την 13χρονη Χριστίνα από τα Σπάτα που πείστηκε να φύγει από το σπίτι της με αποτέλεσμα να βιώσει μια απίστευτη περιπέτεια παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και έκανε λόγο για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί, ορισμένες φορές, ακόμη και σε τόσο ακραία περιστατικά.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταφέρθηκε και εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί το Facebook, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία σπάνια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που της γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές.
«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία 'ακούει' ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης. Επισήμανε μάλιστα ότι και πολλοί ενήλικες έχουν «ξεμυαλιστεί» κατά καιρούς, λόγω του Facebook, εγκαταλείποντας την οικογένειά τους.
Καταλήγοντας, ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τρεις απλές, αλλά πολύ χρήσιμες, συμβουλές στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου

  • «Δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook,
  • δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις,
  • πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».


http://permisospress.blogspot.gr/2013/05/facebook_31.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας