Ένοπλη ληστεία και τραυματισμός σε γραφείο τελετών στο Βασιλικό


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) δραστών για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων
Οι δράστες επιτέθηκαν χθες το απόγευμα με ξύλινα ρόπαλα και τραυμάτισαν δύο ημεδαπούς, ιδιοκτήτη και υπάλληλο γραφείου τελετών, στο Βασιλικό Ευβοίας
Επιπλέον ένας από τους δράστες πυροβόλησε με πιστόλι στο πάτωμα του γραφείου, με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό της βολίδας και τον τραυματισμό, από θραύσμα, του ιδιοκτήτη στο πόδι
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (14-05-2013) το απόγευμα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο ημεδαπούς, ιδιοκτήτη και υπάλληλο γραφείου τελετών, στο Βασιλικό Ευβοίας.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19:15΄το απόγευμα, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο ανωτέρω γραφείο τελετών και χτύπησαν με αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα τον 31χρονο ιδιοκτήτη του γραφείου και τον 39χρονο υπάλληλό του σε διάφορα μέρη του σώματός τους, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες.
Στη συνέχεια ένας από τους δράστες, πυροβόλησε με πιστόλι που κατείχε μία φορά στο πάτωμα του γραφείου, με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό - θρυμματισμό της βολίδας και τον τραυματισμό, από θραύσμα, του 31χρονου ιδιοκτήτη στο δεξί του μηρό.
Ακολούθως οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει σε απόσταση (30) περίπου μέτρων από το γραφείο τελετών και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι δύο παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου στον 39χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ενώ ο 31χρονος παραμένει νοσηλευόμενος.
Από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο τόπο του συμβάντος, βρέθηκαν εντός του γραφείου και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, από τα οποία το ένα ήταν σπασμένο, συνολικού μήκους (80) και (50) εκατοστών το καθένα,
  • ένας (1) πυροδοτημένος κάλυκας πιστολιού, διαμετρήματος 7,65 και διάφορα μεταλλικά μέρη, προερχόμενα από την βολίδα του πυροβόλου όπλου, τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διερευνώνται τα αίτια του περιστατικού και διεξάγονται έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για απρόκλητη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου της υπό διερεύνησης υπόθεσης, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό