Στη Βοιωτία «Κερνάμε Ελλάδα»


Στην περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουνίου και στο Μοσχοπόδι στη Θήβα από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα».
Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων της Βοιωτίας μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο με ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό και στους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής.
Την ευθύνη της διοργάνωσης για το νομό έχουν Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο δήμος Λεβαδεών, ο δήμος Θήβας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναπτυχθούν δράσεις προώθησης των προϊόντων τις περιοχής που αφορούν σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, βιολογικά, παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα.
Οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους πελάτες τους και τους καταναλωτές ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ένα πεδίο συνεργειών και αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων.
Πιο συγκεκριμένα στα εκθέματα θα περιλαμβάνονται ελαιοκομικά προϊόντα, οίνοι και αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρά και δημητριακά.
Οι παράλληλα δράσεις που θα διεξαχθούν περιλαμβάνουν παρουσίαση ελληνικών κρασιών, γευσιδοκιμασίες ελληνικών τυριών, παρουσίαση ελληνικών αποσταγμάτων, γευσιδοκιμασίες ελληνικών συνταγών, εργαστήριο παρασκευής γλυκών, παραδοσιακά παιχνίδια, επιστημονικές ημερίδες, παιδικά εργαστήρια, νέα, delicatessens, νέα δίκτυα προϊόντων, φρουτόπολη και παρουσίαση λαχανικών από διάφορες περιοχές της χώρας.
Επίσης θα γίνει και παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα απ΄ όλη την Ελλάδα.
Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους αν συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση προκειμένου να προβάλλουν και να διαθέσουν τα προϊόντα σας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπορικούς επισκέπτες.


http://viotianet.gr/?p=9127

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ