Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στα Οινόφυτα


Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στα Οινόφυτα Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν συνολικά – 700 – λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (10-05-2013) το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας , δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 44 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 08:35΄το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 44χρονο δράστη να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (70) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα λίγο νωρίτερα από 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων.
Συνολικά κατασχέθηκαν (700) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους ενώ στην κατοχή 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας