Από τη Γαλλία στη Βηθλεέμ μέσω Ελλάδας πάνω σε ένα γάιδαρο!




Ο 76χρονος ιερέας με τον «Ισίδωρο» κάνει ένα ταξίδι ζωής

Από την Γαλλία, μέσω της Ελλάδας, θέλει να φτάσει στη Βηθλεέμ. Ο λόγος για τον 76χρονο ιερέα, ο οποίος με το γάιδαρό του αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι ζωής, ασυνήθιστο για τους περισσότερους.

Ο Γάλλος ιερέας διάβαζε πάντοτε Οδύσσεια και Ιλιάδα και έτσι έμαθε τις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και την ιστορία της.

Ξαφνικά, πέρυσι και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου 2012 ο ιερέας, 75 ετών τότε, πραγματοποίησε πορεία ειρήνης κατά των πυρηνικών όπλων.

Έτσι, από τη χώρα του, με τον αγαπημένο του γάιδαρο, Ισίδωρο, θέλησε να φτάσει μέχρι τη Βηθλεέμ. Ο 76χρονος σήμερα πια, έμεινε από τις 15 Απριλίου στην Λεπτοκαρυά. Φιλοξενήθηκε από οικογένεια και ξεναγήθηκε στον Όλυμπο και στα Λείβηθρα από τον πρώην αντιδήμαρχο, Σ. Γιάντσιο.

Συνέχισε το όνειρό του στις 17 του μήνα, ξεκινώντας το ταξίδι του για την Αθήνα. Έμεινε για λίγες μέρες εδώ για να ξεκουραστεί και να συνεχίσει το ταξίδι του. Στην Αθήνα συνάντησε και τον ανιψιό του, Γκαϊτόν που ήρθε από τη Γαλλία, για να τον βοηθήσει. Ο 76χρονος έμεινε για λίγες μέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Λαύριο για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το
newsbeast.gr τον συνάντησε στην Αθήνα λίγο προτού ξεκινήσει πάλι το ταξίδι του και συνομίλησε για λίγο μαζί του.

«Αγαπάω πολύ την Ελλάδα», είπε και σημείωσε ότι με ένα καράβι που θα πάρει από το Λαύριο θα συνεχίσει το δρόμο του για να αγωνιστεί κατά των πυρηνικών όπλων. Και μέχρι τον Ιούνιο, υπολογίζει ότι θα έχει φτάσει στη Γαλλία με τον αγαπημένο του, Ισίδωρο.





http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/533995/apo-ti-gallia-sti-vithleem-meso-elladas-pano-se-ena-gaidaro/
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό