Επανεκκίνηση του θέματος ενοποίηση Δηλεσίου



Ενημερώθηκε από στελέχη του Συλλόγου “Κίνηση Πολιτών Δηλεσίου” ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Καράμπελας ο οποίος υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Εν αρχή η... τρύπα στη γεωγραφία! Ακολούθησαν προσπάθειες να καλυφθεί η “τρύπα” και να αποκτήσει οντότητα το Δήλεσι με τους περισσότερους κατοίκους απ' όλες τις άλλες κοινότητες του Δήμου Τανάγρας, άλλα δυστυχώς η σωβινιστική διάθεση μερικών δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί ή να επανεκκινηθεί το θέμα με μια δεύτερη πρόταση στη Βουλή. Το Δήλεσι που η πλειονότης των κατοίκων του είναι από την Αθήνα και ήλθαν “να πατήσουν λίγο χώμα”, έχουν βαθιά χαραγμένη στη συνείδησή τους το Δήλεσι σαν ΕΝΑ, ΕΝΙΑΙΟ. Όταν φεύγουν από την Αθήνα να έλθουν εδώ, δεν λένε πάω στα Οινόφυτα ή στο Σχηματάρι, λένε πάω στο Δήλεσι. Δεν το ξεχωρίζουν σε Οινοφύτικο ή Σχηματαραίϊκο. Ήλθε λοιπόν η ώρα να γίνει μια επανεκκίνηση του θέματος με επανεκκινητή τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Καράμπελα ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως στα γραφεία του συλλόγου “Κίνηση Πολιτών Δηλεσίου”. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στα γραφεία του Συλλόγου “Κίνηση Πολιτών Δηλεσίου” παρουσία μελών του συλλόγου και πολιτών, έγινε ενημέρωση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Καράμπελα για το φλέγον θέμα της ενοποίησης του Δηλεσίου, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Τανάγρας κ. Λάζαρο Μαυράκη, ο οποίος παρουσίασε και το ιστορικό της υπόθεσης. Τη συζήτηση συντόνιζε ο κ. Τριανταφυλλάκης, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας και του κ. Καράμπελα, έγιναν ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην εισηγητική του ομιλία ο κ. Τριανταφυλλάκης χαρακτήρισε σαν “τρύπα στη γεωγραφία” το Δήλεσι, “...με 20-30 χιλιάδες κόσμο το καλοκαίρι το Δήλεσι δεν έχει ούτε ένα δημόσιο κατάστημα, αλλά ούτε και ένα γραφείο ΔΕΗ ή ΟΤΕ” είπε χαρακτηριστικά, για να διορθωθεί αργότερα από τον παρόντα π. Δήμαρχο κ. Γεώργιο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος θύμισε ότι ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος έφτιαξε και λειτουργεί στο Δήλεσι Βρεφονηπιακό Σταθμό και σύντομα το Κέντρο Γεροντολογίας, αλλά και το Δημοτικό Σχολείο. “...Το σχολείο δεν το κάνουν τα κτίρια, αλλά οι μαθητές” ανέφερε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος ωστόσο, ότι όντως το Δήλεσι εξακολουθεί να αποτελεί μια “τρύπα στη γεωγραφία”.
Ο κ. Μαυράκης παίρνοντας πρώτος το λόγο, αφού καλωσόρισε τον παρόντα Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πέτρο, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της υπόθεσης, επιτιθέμενος προσωπικά στο Δήμαρχο Τανάγρας κ. Ευάγγελο Γεωργίου, καταγγέλοντας τον σαν κύριο υπεύθυνο για την μη επίτευξη του στόχου της ενοποίησης του οικισμού. “...Μιλάμε για τα αυτονόητα. Το πρόβλημα λέγεται Ευάγγελος Γεωργίου. Αν το θελήσει θα γίνει. Δεν το θέλει.” κατέληξε ο κ. Μαυράκης, αναλύοντας στη συνέχεια γιατί δεν θέλει ο κ. Γεωργίου να γίνει το Δήλεσι μια νέα Δημοτική Ενότητα. “...Θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων. Αν γίνει το Δήλεσι Δημοτική Ενότητα, έρχονται τα πάνω κάτω”, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι εδώ και ένα μήνα κυκλοφορεί έγγραφο με συλλογή υπογραφών για να επανέλθει το θέμα της ενοποίησης στη Βουλή.
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας