Το ταξίδι του Ιπποκράτη στην Εύβοια ολοκληρώθηκε!


Το ταξίδι του Ιπποκράτη στην Εύβοια ολοκληρώθηκε!
3.229 παιδιά εξετάστηκαν σε 7 δήμους του Νομού!
Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε όλο τον Απρίλιο στην Εύβοια.
Συνολικά εξετάστηκαν 3.229 παιδιά και συγκεκριμένα:
- 1.343 παιδιά εξετάστηκαν στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και
- 1.886 παιδιά εξετάστηκαν στην κινητή Οδοντιατρική Μονάδα
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.
Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του «Ιπποκράτη» στην Εύβοια, δήλωσε: «Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Johnson & Johnson βρίσκεται η προσφορά στην κοινωνία και η φροντίδα της υγείας του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό στην Ελλάδα στηρίζουμε δράσεις ουσίας που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το 2013 επιλέξαμε να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην ενίσχυση του έργου του «Ιπποκράτη», στοχεύοντας μέσω της προσφοράς μας στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης υγείας σε περισσότερα από 18.000 παιδιά. Τα αποτελέσματα του έργου του από την Κρήτη και την Εύβοια καταδεικνύουν ότι ο στόχος αυτός θα ξεπεραστεί, γεμίζοντάς μας χαρά που συμμετέχουμε σε μια δράση που κάνει τη διαφορά, φέρνοντας το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών». Επίσης, η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Βασική προτεραιότητα αποτελεί για την Johnson & Johnson η Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο, όπου αυτή την στιγμή, υλοποιείται η πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Ιπποκράτης». Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι βασισμένη στο διαχρονικό σύστημα αξιών μας, το Πιστεύω μας και αποτελεί για εμάς βασικό τρόπο διαχείρισης και ανάπτυξης για την επιχείρηση. Χάρη στη στήριξη του Corporate Citizenship Trust και όλων των εταιρειών στην Ελλάδα, η Johnson & Johnson μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε ελληνική οικογένεια, με σκοπό να χαρίσει περισσότερα από 18.000 χαμόγελα!»
Για την υλοποίηση της δράσης Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής στον Νομό Ευβοίας, ευχαριστούμε θερμά:
Την Πρόεδρο, κυρία Χαραλαμπία Χασάνδρα και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευβοίας .
Τον Διευθυντή, κύριο Δημήτριο Γυφτόδημο και τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ψαχνών .
Τον Στρατηγό - Διοικητή της Σχολής Πεζικού και όλο το προσωπικό της Σχολής για την άριστη συνεργασία και φιλοξενία-παραμονή του Κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.
Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης του Νομού, κύριο Γεώργιο Συρίμη, καθώς και το προσωπικό της Υπηρεσίας.
Το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ευβοίας.
Τους εθελοντές του Οργανισμού μας.
Την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας για τη διάθεση ενημερωτικών εντύπων, αλλά και τη διαρκή συμβολή τους στην εξέταση παιδιών με αλλεργικά προβλήματα, όπου κρινόταν αναγκαίο.
Τους εθελοντές γιατρούς του Οργανισμού μας για τη συμμετοχή και παρουσία τους στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»,κα Αναστασία Τζάντζαρη - οφθαλμίατρο, κ. Νικόλαο Μυριοκεφαλιτάκη - παιδίατρο, κ. Δημήτριο Ραμαντάνη - ΩΡΛ, κ. Δημήτρη Αλλωνιστιώτη - οφθαλμίατρο, κ. Χρήστο Ζουμπελούλη – οφθαλμίατρο και κα Κολοκοτσά Ελένη – οφθαλμίατρο.
Τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις του Νομού.
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)