ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙΜετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 8 και 12 Μαΐου 2013, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς, Θηβών, Ορχομενού, Τανάγρας, της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη,
κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση των ζημιών, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε φυτική παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και τις γνωστοποίησαν άμεσα προς τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 14.000 στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με βαμβάκι, αραβόσιτο, μηδική, κηπευτικά, αμπέλια, ελαιώνες, ακτινίδια, πατάτες και κρεμμύδια.
Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχεται από 20% έως και 80%.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!