Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα από της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν συνολικά – 1.500 – λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία οι δράστες μετέφεραν με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί)

Συνελήφθησαν, χθες (09-05-2012) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 47χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 22.05΄το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, να κινείται στην πόλη της Χαλκίδας και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του χώρου των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν (150) κούτες λαθραίων τσιγάρων, που περιείχαν συνολικά (1.500) πακέτα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο 47χρονος, ως οδηγός ταξί, ιδιοκτησίας ημεδαπής από περιοχή της Αθήνας, μαζί με τον 30χρονο που επέβαινε ως συνοδηγός, είχαν προμηθευτεί τις ανωτέρω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων χθες το απόγευμα από αλλοδαπό υπήκοο σε περιοχή της Αττικής, με σκοπό να τα διακινήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας