Χαροπαλεύει 18 μηνών αγγελούδι που κατάπιε μπαταρία


Οι γονείς της μικρής Μαρίας καταγγέλλουν το νοσοκομείο της Κύμης Ευβοίας για εγκληματική ενέργεια καθώς οι γιατροί παρά τις υποδείξεις και την επιμονή των γονιών, δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να εντοπίσουν την μπαταρία. Αντίθετα,έστειλαν τους γονείς στο σπίτι.
 
Η περιπέτεια του 18μηνου αγγελουδιού ξεκίνησε στις 17 Απριλίου. «Βρισκόμουν με τη γυναίκα μου και την κορούλα μα στο σπίτι μας στο χωριό Γιάννηδες, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα περίπου από την Κύμη. Ξαφνικά το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς, να μην μπορεί να αναπνεύσει.Μελάνιασε και έκανε εμετό. Τρελαθήκαμε... Το γύρισα ανάποδα, το χτυπούσα στην πλάτη αλλά τίποτα. Το έχανα. Ξαφνικά αντιλήφθηκα ότι από το κοντρόλ της τηλεόρασης που κρατούσε στα χεράκια του έλειπε η μπαταρία. Μια μικρή, πλακέ μπαταρία» λέει ο Φώτης Νεράτζης, πατέρας της μικρής Μαρίας.
 
Και συνεχίζει: «Άρχισα να ψάχνω σαν τρελός για την μπαταρία, ενώ το παιδί μου εξακολουθούσε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Ακόμη και οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές τρόμου και απόγνωσης της γυναίκας μου ήρθαν στο σπίτι και έψαχναν για την μπαταρία. Αλλά τίποτα.Κατάλαβα ότι το μωρό την είχε καταπιεί. Πήρα την Μαρία με την γυναίκα μου και πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο Κύμης... Είπα στον γιατρό ότι κατά 99% έχει καταπιεί από μπαταρία. Ήταν ψύχραιμος. Μας είπε να μην ανησυχούμε. Έβγαλε ακτινογραφία στη Μαρία και μας είπε ότι δεν έχει καταπιεί μπαταρία. Εγώ επέμενα και του ζήτησα να βγάλει και νέα ακτινογραφία από τον λαιμό και πάνω, και όχι από τον λαιμό και κάτω όπως ήταν η πρώτη. Αλλά δεν έδωσε σημασία. Μου είπε να πάρω το μωρό και να πάω σπίτι και ότι αν όντως είχε καταπιεί την μπαταρία, τότε ήταν σίγουρος ότι θα την έβγαζε στα κόπρανά της.»

«Πήρα το μωρό αλλά στη διαδρομή η κατάσταση χειροτέρεψε. Το έχανα. Τότε αποφάσισα να φύγουμε για Αθήνα» λέει συγκλονισμένος ο πατέρας.
 
Η μικρή Μαρία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου οι γιατροί είδαν ότι η μπαταρία ήταν κολλημένη στο λαιμό του μωρού.«Το έβαλαν αμέσως χειρουργείο και το έσωσαν. Μου είπαν ότι αν είχα καθυστερήσει λίγη ώρα το παιδί θα ήταν νεκρό»
 
Μετά από λίγες ημέρες, αν και η Μαρία επέστρεψε στο σπίτι ο εφιάλτης συνεχίστηκε καθώς τα υγρά της μπαταρίας της προκάλεσαν εκτεταμένο έγκαυμα στο λαιμό και είχαν προλάβει να χυθούν στο σώμα του μωρού.
 
Πλέον η μικρούλα νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Αθήνας.



http://oneiropagida2012.blogspot.gr/2013/05/18.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ